Kultura

OVE SUBOTE završni koncert polaznika majstorske gitarističke radionice Petrita Çekua

OVE SUBOTE završni koncert polaznika majstorske gitarističke radionice Petrita Çekua

Završni koncert polaznika majstorske gitarističke radionice Petrita Çekua održat će se u subotu, 24. srpnja u 21:00 sat u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Ulaz je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta, besplatne ulaznice je potrebno preuzeti ranije na blagajni u Festivalskoj palači.

Majstorska radionica za gitaru i komornu glazbu koju vodi istaknuti gitarist i miljenik festivalske publike Petrit Çeku održava se od 18. do 24. srpnja u Umjetničkoj školi Luke Sokočevića, u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Siftung. Fokus majstorske radionice je na interpretaciji, izražajnosti i općem umjetničkom razvoju glazbenika, a pet je polaznika iz Slovenije, Hrvatske i s Kosova, uz sudjelovanje tri učenika iz Dubrovnika. Završni koncert polaznika održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, 24. srpnja u 21 sat. Besplatne ulaznice mogu se od danas pa do isteka zaliha, preuzeti na blagajni u Festivalskoj palači.

Petrit Çeku još će jednom nastupiti pred publikom 72. Igara i to 23. kolovoza u atriju Kneževa dvora. Na programu gitarističkog recitala djela su Bacha, Mozarta i van Beethovena u prvom dijelu, te Listeša, Barriosa i Ville-Lobosa u drugom dijelu programa.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist