Kultura

BALAJ, LINĐO! Festa folklora ispred dubrovačke katedrale

BALAJ, LINĐO! Festa folklora ispred dubrovačke katedrale

Festivalski ansambl Linđo u petak je održao svoj tradicionalni nastup u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara i to ispred katedrale.

Podsjetimo, FA Linđo neizostavan je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara od 1967. godine, a njegove festivalske nastupe koji svjedoče i slave bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine, uvijek rado posjećuje kako strana tako i domaća publika. Kolo linđo se tako, uz Festu sv. Vlaha, dubrovački govor, umijeće izrade konavoskog veza, klapsko pjevanje, nijemo kolo Dalmatinske zagore, bećarac, međimursku popevku i brojna druga kulturna dobra iz raznih hrvatskih krajeva, nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Za ovogodišnje festivalske nastupe koji će se umjesto na njihovoj tradicionalnoj pozornici na tvrđavi Revelin održati ispred katedrale, Linđo je pripremio raznovrstan i zanimljiv program, a uključuje neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, posavske plesove, stare splitske plesove, valpovačke plesove, plesove iz Međimurja, iz Baranje, vrličko kolo te bunjevačke plesove uz glazbene točke.

Sljedeći nastup na rasporedu je 22. kolovoza s početkom u 21:00 sat.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist