Kultura

Mare Fjočica ove subote na Mljetu

Kazališna družina Kolarin gostuje na Mljetu s predstavom MARE FJOČICA, autora Joza Lovrića Jadrijeva u režiji Paola Tišljarića. Predstava će se igrati u Prožuri, 24. srpnja (subota) u 21 sat. Kolarini zahvaljuju obiteljima Đivanović i Jančić što su im ustupili svoje kuće kao dio scenografije u predstavi. Također, Ivan Boban, dugogodišnji član KD Kolarin će na Mljetu imati premijerni nastup u ulozi kapetana Cvijeta.

Komediju Josipa Lovrića ‘Mare Fjočica’ režira Paolo Tišljarić, kojemu je ovo već četvrta suradnja s KD Kolarin. Maru Fjočicu autor je napisao potkraj sedamdesetih, a u dubrovačkom teatru se izvodila početkom osamdesetih. Privukla je velik interes publike pa je njezin odjek uspoređivan sa Stullijevom Katom Kapuralicom. Zato je 1983. u Pilama snimljena i za državnu televiziju, kao još jedan komad dubrovačkoga ambijentalnog teatra.

Lovrić je uvijek naglašavao kako drama kao forma valja biti pisana prvenstveno za čitanje, a uprizorenje joj može biti samo dodatno ostvarenje. Vjerojatno se iz toga razloga dramske dionice u Mari Fjočici nižu bez oznake o tome tko ih izgovara. Lovrić u ovoj neodoljivoj komediji, na simpatičan način, portretira dubrovačku siđelicu Maru Fjočicu, koja se usprkos ljubomori svojih jezičavih susjeda ženi za umirovljenog kapetana Cvijeta, a tako stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas, u kojoj će se prepoznati različite generacije gledatelja.

Redatelj: Paolo Tišljarić

Izbor kostima: Aida Machiedo

Obrada glazbe: Žarko Dragojević

Tehnička podrška na lokaciji: Fifi Sound

Jezična savjetnica: Ivana Lovrić Jović

Grafičko oblikovanje: Maji Studio

Uloge:

Mare Fjočica – Marinka Metković

Gospar Cvjeto – Ivan Boban

Lina – Jelena Maržić

Lukre – Jelica Čučević

Šime – Ante Tonći Đurković

Đuro – Leo Mrkić

Konobarica – Aida Machiedo / Darija Mikulandra Žanetić

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Dulist

PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA ‘Lokrum ima potencijal postati novi Brijuni. Treba više promovirati lokalnu povijest’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija