DuList IN

OTVORENJE U PETAK Evo što nas sve očekuje tijekom Festivala svjetlosti!

Bliži nam se trenutak kada ćemo se ponovno prepustiti čarobnom svijetu svjetla, kreativnosti i transformacije Festivala svjetlosti LUMIART 2023. Svečano otvorenje je u petak, u 19 sati.

Od petka, 3. studenoga do nedjelje 5. studenoga s ponosom najavljujemo trodnevno izdanje LUMIART 2023, koje će nas odvesti na nezaboravno putovanje kroz svjetlosne priče, koje stvaraju neki od najtalentiranijih umjetnika iz Hrvatske, ali i svijeta. Od urbanih svjetlosnih instalacija do audiovizualnih performansa, LUMIART 2023 nudi raznolike doživljaje i budi maštovitost u svakom posjetitelju.

Iz bogatog programa izdvajamo instalaciju ‘Srce Europe’ priznate bosanskohercegovačke umjetnice Edine Seleković koja je svoju karijeru gradila u SAD-u. Ova svjetlosna instalacija oponaša otkucaje srca zvukom i crvenim svjetlom koje se pali i gasi, a moći će se vidjeti na Peskariji. Prostor Straduna bit će obojan AmbiArt projekcijama mađarske skupine Night Projection, dok će park u Pilama i fasada kraj Cele uveseljavati najmlađe interaktivnim igricama.

Ljubitelji glazbe moći će ‘zasvirati’ na laserskoj harfi koja će biti smještena u atriju Kneževa dvora. Pročelje palače Sponza ponovno će biti rezervirano za 3D mappinge i audio vizualne spektakle Pixel designa i Loop production, dok će u atriju biti smještena LED instalacija ‘Tesseract’ Visualia group iz Pule, kao i izložba Antuna Radačića, AI umjetnika iz Zagreba, pod nazivom ‘Dubrovnik AI imaginarium – Dubrovnik kroz oči strojeva’.

Cijeli program festivala može se pronaći ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] DOMJENAK ZL RUĐER BOŠKOVIĆ Posebne zahvale dobili Ivana Mandurić i Ivo Pušić

Dulist

Vukina foto priča – Zanzibar

Dulist

[FOTO/VIDEO] Matko i Brane zagrijali atmosferu na Vojnoviću

Dulist