Zanimljivosti

Otvorene prijave na 10. Ljetnu školu brodogradnje na Lokrumu

Otvorene prijave na 10. Ljetnu školu brodogradnje na Lokrumu

Ljetna škole brodogradnje će se i ove godine održati u masliniku na Lokrumu u subotu i nedjelju, 30.7. i 31.7. 2021. godine. Ovo je jubilarno 10. izdanje Ljetne škole brodogradnje na Lokrumu. Prvi dan će se tradicionlano održati brodomodelarska radionica, a drugi dan radionica mornarskih čvorova.

Na Ljetnu školu brodogradnje se mogu prijaviti učenici osnovnih škola od 3. do 8. razreda. Polaznike trebaju prijaviti roditelji ili skrbnici na poveznici.

Ljetna škola brodogradnje je otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati i sudjelovati s djecom u ljetnoj školi brodogradnje.

Program Ljetne škole brodogradnje 2022:

Subota 30.7.2022. u 9:40 okupljanje polaznika na velikom mulu u starom gradskom portu; 10:00 polazak s brodom na Lokrum; 10:30-12:30 radionica brodomodelarstva (Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara “Argosy”); slobodno vrijeme i kupanje po želji; povratak s brodom u stari gradski porat
Nedjelja 31.7.2022. u 9:40 okupljanje polaznika na velikom mulu u starom gradskom portu; 10:00 polazak s brodom na Lokrum; 10:30-12:30 radionica mornarskih čvorova (Jedriličarski klub Hydro i Društvo pedagoga tehničke kulture DNŽ); slobodno vrijeme i kupanje po želji; povratak s brodom u stari gradski porat

Ljetna škola brodogradnje organizirana je u suradnji Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Modelarskog instituta Nave Dumins, Društva brodomodelara “Argosy”, Jedriličarskog kluba Hydro i Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, uz podršku Rezervata Lokrum i Hrvatskog saveza brodomaketara u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist