DuList IN

OTVOREN ‘FESTIVAL SOLI’ Čokolade sa stonskom soli, vino, jazz…

OTVOREN 'FESTIVAL SOLI' Čokolade sa stonskom soli, vino, jazz...

U tvrđavi Kaštio u četvrtak je svečano otvoren 2. Festival soli, izložbom fotografija ‘Baci kibic’ koja će ostati otvorena do kraja festivala.

Radi se o prvoj samostalnoj izložbi fotografija Sandre Vuletić, a motivi su vezani za stonski krajolik, floru i faunu, običaje i naravno – Solanu.

Nakon toga, posjetitelji su uživali u degustacijama vina i čokolade sa stonskom soli koje je pripremio Event Lab, a za sjajnu glazbenu podlogu brinuo se dvojac Sara & Jappa – otac i kći koji su oduševili izvedbama jazz klasika iz sredine 20. Stoljeća.

Danas je na rasporedu lutkarska predstava za djecu ‘Čarobni grah’ koju izvodi Kulturno društvo Aster Dubrovnik. Radi se o interpretaciji poznate bajke Dječak i čarobni grah, poučne i zanimljive priče. Predstava počinje u 19.30 u Solani Ston.

Udruga djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ‘Djeca Pelješca’ također se priključila festivalu: sutra ćete moći kupiti njihove ručne rađene proizvode i tako pripomoći rad udruge.

U suradnji s muzejom Dom Marina Držića Dubrovnik, u 20.30 u tvrđavi Kaštio otvara se izložba Lene Kramarić ‘Dnevnik čitanja’. Čini ju 10 slika u kombiniranoj tehnici, a radovi su nastali kao rezultat umjetničinog temeljitog proučavanja života i stvaralaštva Marina Držića, te tradicije, običaja i povijesti Grada. Izložba će trajati do 9. Rujna.

U 22 sata u Solani nastupit će Mak Grgić, jedan od najuzbudljivijih mladih gitarista s ovih prostora, kojeg je New York Times opisao kao ‘maštovitog, nadarenog i izražajnog’. Nedavno je završio doktorski studij u SAD-u, gdje i radi na sveučilištu ‘Mount St. Mary’ u Los Angelesu.

Do same lokacije koncerta posjetitelje će odvesti vodič koji će usput ispričati zanimljivu i edukativnu priču o povijesti Stona i značenju solane za ovaj kraj.

Besplatne vodičke ture po Stonu i Solani inače kreću svaki dan u 18:30, a potrebno se ranije najaviti na festivalsoli@gmail.com.

Svaki dan festivala od 18 do 22 sata otvoren je Sajam tradicionalnih proizvoda – Hrvatski otočni proizvod Pelješac, na kojem posjetitelji mogu pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode poput vina, likera, slastica itd.

Danas su na rasporedu predstava, izložba i koncert. Cijeli raspored Festivala Soli Ston 2018. može se pronaći na Facebook stranici Festival soli.

Pročitajte još

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist

[VIDEO] PREDVIĐA JOJ SE OSCAR Izašao je trailer za film s Kate Winslet sniman u Kuparima!

Dulist