DuList IN

EDO MAAJKA ‘Samo slušajte sebe i radite ono što vam se sviđa, a ne nekoj ekipi, roditeljima ili top listama’

EDO MAAJKA 'Samo slušajte sebe i radite ono što vam se sviđa, a ne nekoj ekipi, roditeljima ili top listama'

Drugi ovogodišnji Dubrovnik Craft Beer Festival (treći sveukupno) održava se 31. kolovoza i 01. rujna u kampu Solitudo u sklopu Ljeta u Valamaru uz podršku TZ Grada Dubrovnika. Program DUCBF-a u Valamarovoj organizaciji će oba dana trajati od 18 sati do jedan sat ujutro, a svi posjetitelji će moći kušati više od 50 vrsta craft piva i uživati u besplatnim koncertima Leta 3 (1. dan Festivala) i Eda Maajke (2. dan Festivala). Osim koncerata, prije i nakon njih će sve okupljene zabavljati DJ-evi (Raw Syndicate Booking).

Ususret skorašnjem nastupu Eda Maajke razgovarali smo s poznatim reperom.

Vaš posljednji album je ‘Put u Plus’, možete li nam reći par stvari o njemu?

To je moj novi album nakon dužeg perioda, radio sam ga s bendom u Zagrebu, u studio Morris-u. To je prvi put da sam sebi isproducir’o čitav album, meni je to najdraži materijal do sad. Imam tri gosta: Yaya, Dino Šaran i Alejuandro Buendija. Poslušajte ga, postavili smo ga nedavno na Youtube-u.

Novi singl s albuma je pjesma ‘Bolje je Bolje’ u kojoj surađujete s Jadrankom Ivaniš Yayom iz -Jinxa, kako je bilo raditi na pjesmi s Yayom te kako ste došli na ideju za pjesmu?

Naš’o sam beat s odličnim basom kod Kooladea, im’o sam nekoliko verzija te pjesme, onda sam je s bendom dosta izmijenio na probama i dotjerao tekst. Falio mi je refren jer ovaj koji sam do tad im’o mi nije baš sjeo, pa sam napis’o novi i skužio da ako to Yaya otpjeva bit će odlična pjesma. Yaya je to prihvatila, svidio joj se tekst i ideja, tako da smo to jako brzo sve završili. Konačno imam radiofoničnu pjesmu s odličnom pričom i muzikom i konačno imam pjesmu s Yayom! Hvala Yaya!

Kakav je osjećaj nastupiti opet u Dubrovniku?

Odličan, nije lako dogovoriti s bendom svirku na Jadranu, a pogotovo u Dubrovniku, svi su prešli na DJ opcije. Im’o sam puno odličnih koncerata u Dubrovniku i ne sumnjam da će tako biti i 1.9.

Što mislite o hip-hop sceni u Hrvatskoj?

Dobra je, imamo nove izvođače koji razvaljuju, imamo starije koji se vraćaju i pune dvorane, ne znam šta više tražiti od toga.

I na posljednjem albumu se osjeti dosta glazbenog odstupanja od klasičnog hip-hopa te eksperimentiranja u drugim žanrovima, kako je došlo do te odluke?

Ja sam oduvijek bio sklon bendovskoj svirci i eksperimentiranju, ovaj put sam to uradio od samog početka tj. već od probe i studija. Pronašli smo odličan retro sound, imam odlične suradnike i moram priznat da sam i sam bio iznenađen s kojom smo lakoćom i brzinom sve to završili. Sad nam ostaje samo nada da će što više ljudi poslušati ovaj materijal.

Album prati i vaš privatni život posljednjih pet godina, možete li nam pojasniti o čemu se točno radi?

Mislim da svaki autor kad piše u biti govori o sebi i društvu oko sebe, tako sam i ja na ovoj ploči napravio, u tih 5 bitnih godina mi se puno toga dogodilo pa sam i na albumu pričo o tim stvarima. Ovo je zrela ploča, bez pjesama koje su nekakvi fileri, svih 11 su meni jako bitne pjesme.

Koju pjesmu bi istaknuli s posljednjeg albuma kao jednu koja za vas ima posebno / bitno / interesantno značenje?

Svaka ima takvo značenje, od onih u kojima pričam o obitelji, do onih u kojima pričam o depresiji ili socijalno društvenim problemima kod nas i u svijetu.

Koji su Vam planovi za budućnost?

Sada želim samo što bolje ispromovirat ovaj album, puno ga svirat i snimit još koji video. Spremam veliki koncert u Domu sportova u 11. mjesecu, i još neke projektiće vezano za ovaj materijal za iduću godinu.

Što biste poručili mladima koji žele postati glazbenici odnosno konkretno hip-hop umjetnici?

Samo slušajte sebe i radite ono što vam se sviđa vama, a ne nekoj ekipi ili roditeljima ili top listama. Ako ste vi zadovoljni time što ste uradili, tad ste na dobrom putu!

 

Ulaz na Festival bit će besplatan za sve posjetitelje, kojima će biti osiguran i besplatan parking.

Pročitajte još

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist