Kultura

Otvara se ‘Le Petit Festival’

Le Petit Festival du Theatre večeras otvara svoja vrata kroz koja će u idućih sedam dana, svojim briljantnim izvedbama, umjetnici iz cijelog svijeta očarati dubrovačku i svjetsku publiku.

Program počinje u 18 sati u Lazaretima, gdje ce Melissa Ferrer kroz yoga radionicu pomoći svim prisutnima da kroz tehnike disanja i meditacijom povežu lijevu i desnu stranu mozga, kako bi na taj način kreativnost u svakom od nas lakse dosla do izrazaja.

U 19 sati prostor Lazareta prepustit će se ikonskom američkom fotografu Robertu Farberu, koji će vas kroz svoje radove provesti u magičan svijet ljepote žene. Stil Roberta Farbera utjecao je na generacije fotografa diljem svijeta. Njegov slikovit, impresionistički stil uhvatio je bit kompozicije u svakoj kategoriji fotografije, uključujući aktove, mrtvu prirodu, krajolike i arhitekturu. Njegovih deset knjiga umjetničke fotografije prodano je u više od pola miljuna primjeraka.

U 20 sati krece humanitarna aukcija "Veliko srce malom srcu".

Uz pomoć ovogodišnjih umjetnika, izvođača, prijatelja i anđela koji vode Le Petit Festival, pokušat će se skupiti novac za udrugu Veliko srce malom srcu kako bi se kupili medicinski uređaji za rano otkrivanje prirođenih srčanih mana kod djece.

Ova humanitarna gesta bit će i skromno, ali za nas radosno otvaranje Le petit festivala 2013.

– Pozivamo vas da dođete u što većem broju i da sudjelujete u nadmetanju za predmete na aukciji i svojim prilogom pripomognete u skupljanju dobara…Jer lijepo je ciniti dobro! – ističu organizatori.
 

ROBERT FARBER AWARD
Robert Farber će u subotu, 22. lipnja, u 19 sati u Lazaretima održati radionicu na kojoj će polaznici imati priliku snimati modele u raznim izazovima svjetla.
Također, pozivaju se svi zaljubljenici fotografije da kroz dane festivala pošalju svoje radove na info@lepetitfestival.com, a kojima inspiracija mora biti tema ovogodišnjeg festivala 'Ljepota žene', ili ljepota Dubrovnika kako bi na završnoj večeri Le Petit Festivala sudjelovali u dodjeli vrijedne nagrade Roberta Farbera.

Pročitajte još

Intimna i strastvena ‘Lulu’ očarala publiku na Lovrjencu

Dulist

RADIONICA ZA STUDENTE POVIJESTI U LAZARETIMA Cilj nam je bio ‘inficirati’ ih Arhivom i u tome smo uspjeli!

Dulist

Plesna monodrama ‘Lulu’ za vikend na Lovrjencu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija