Kultura

Farberovom izložbom otvoren Le petit festival

Farberovom izložbom otvoren Le petit festival

Počeo je  9. Le Petit Festival du Theatre koji će se do 28. lipnja održavati u Dubrovniku.

Program je otvorila Melissa Ferrer koja je priredila program „Yoga, Ljepota i Wellness“, nakon čega je otvorena  izložba  fotografija poznatog fotografa iz New Yorka Roberta Farbera kojemu je ovo drugi posjet Dubrovniku, nakon što je u travnju u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik priređena njegova izložba „Putovanje kroz ugođaje“.

– Najnježnija, najsnažnija je žena i ona je tema ovog festivala. Počeli smo s Robertom  Farberom jedinim fotografom kojemu je Jacky Kennedy Onassis dozvoljavala da je slika. Sutra nam dolazi madame Xaviera Hollander koja će predstaviti svoju novu knjigu "Guide to Sex" – istaknuo je Vinko Prizmić, voditelj ovog festivala.

 – Zahvaljujući zajedničkom, izvanrednom prijatelju i velikom dizajneru Matthewu Sven Brillu,  upoznao sam talentiranog Vinka Prizmića. Čuo sam tada i za njegov magični festival. Tako sam pozvan da budem dio ovog festivala koji se organizira već deveti put za redom. Jednostavno se dogodilo i zahvaljujući Vinkovoj inicijativi, organizirana je i moja izložba u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Ona je bila veliko iskustvo za mene i zahvaljujući njoj prvi sam put posjetio Dubrovnik – rekao nam je uvodno poznati fotograf Robert Farber.

– Vaša zemlja je prelijepa i moram reći da je veoma slična Italiji. Naime, u Italiji sam bio mnogo puta. Čuo sam mnogo lijepih stvari o vašoj zemlji i mislim da je prelijepa. Inače, poznajem mnogo Hrvata u New Yorku i osjećam kao da sam u Italiji. Za sada! Ali javit ću vam da li to doista mislim na kraju tjedna, prije nego što otputujem. U sklopu ovogodišnjeg Le Petit Festivala du Theatre bit će dodijeljena nagrada „Robert Farber“ autoru najbolje fotografije koju će odabrati upravo ovaj poznati fotograf.

Nakon otvaranja izložbe organizirana je i humanitarna aukcija "Velika srca Malim srcima" na kojoj su umjetnici te izvođači prikupljali sredstva za kupnju aparata za djecu sa srčanim manama.
 
 

Pročitajte još

[FOTO] NAGRADA HAZU Mari Marić priznanje za monografiju o Lokrumu

Dulist

Predstavom ‘Umišljeni bolesnik’ Flika proslavlja 40 godina rada

Dulist

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist