Politika

OSTAVKE ILI ISKLJUČENJA U HDZ-U Hoće li Karamarko izbaciti Šuicu?

OSTAVKE ILI ISKLJUČENJA U HDZ-U Hoće li Karamarko izbaciti Šuicu?

Gradski vijećnici HDZ-a Dubravka Šuica, Dubravka Marunčić, Niko Bulić te Mario Obuljen imaju još nepuna dva sata za podnijeti ostavke na sve dužnosti u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.

To je od njih, podsjetimo, zatražio predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, o čemu je DuList prvi pisao. Franković od svojih vijećnika traži povrat mandata stranci, a ukoliko se na njegov zahtjev ogluše slijedi im isključenje iz HDZ-a.

O tome bi u slučaju Marunčić, Bulića i Obuljena trebao odlučivati Sud časti Županijske organizacije HDZ-a, dok bi o sudbini Dubravke Šuice kao potpredsjednici HDZ-a trebala odlučivati središnjica. No, ukoliko Sud časti ŽO odluči izbaciti Marunčić, Obuljena i Bulića, oni bi imali pravo priziva pred Visokim sudom časti središnjice.

Može se očekivati kako će gradski vijećnici, ukoliko budu izbačeni iz stranke svoje mandate u Gradskom vijeću zadržati za sebe te nastaviti u vijećničkim klupama kao nezavisni. No, pitanje je hoće li šef stranke Tomislav Karamarko samo dva mjeseca pred predsjedničke izbore dopustiti ovakvu buru u Dubrovniku? Hoće li dozvoliti da HDZ prvi put u dubrovačkom Vijeću ostane bez vijećnika? Ili pak da stranka ostane bez potpredsjednice, ukoliko bi se išlo na brisanje Šuice iz članstva?

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist