GradPolitika

EKSKLUZIVNO Franković traži ostavke svih gradskih vijećnika HDZ-a!

EKSKLUZIVNO Franković traži ostavke svih gradskih vijećnika HDZ-a!

HDZ uoči današnje sjednice Gradskog vijeća čekaju u pravom smislu tektonske promjene.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, na adrese gradskih vijećnica Dubravke Šuice, Dubravke Marunčić, vijećnika Marija Obuljena te predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića stiglo je pismo predsjednika HDZ-a Mata Frankovića u kojem on traži od njih podnošenje pisanih ostavki (ovjerenih kod javnog bilježnika) na svoje dužnosti u Gradskom vijeću. Rok za ispuniti njegov zahtjev je danas do 16 sati.
-Ne želim komentirati unutarstranačka događanja – kratko nam je odgovorio Mato Franković, predsjednik HDZ-a.

-Vjerojatno je došlo do nekog nesporazuma unutar nas. Na tijelima stranke ćemo već sutra vidjeti o čemu se radi pa ćemo znati detaljnije informacije – rekao nam je kratko Mario Obuljen jedan od gradskih vijećnika te stranke.

Nažalost, do komentara gradske vijećnice i potpredsjednice HDZ-a Dubravke Šuice te Dubravke Marunčić i predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića nismo uspjeli doći. Ipak prema informacijama s kojima raspolaže DuList, razlog ovakvog postupka može se pronaći u činjenici da su spomenuti vijećnici HDZ-a, na subotnjem, prvom dijelu sjednice Gradskog vijeća koja se nastavlja danas, glasovali suprotno dogovoru Gradskog odbora te stranke.

Dio članova HDZ-a zgrožen je i činjenicom da se o Vlahušićevom Izvješću o radu za prvu polovicu ove godine na sjednici nije glasovalo već je primljeno na znanje, a posebice je bilo zanimljivo gledati izglasavanje točke o izvršenju proračuna za prvu polovicu godine. Naime, dok Gradski odbor na čelu s Frankovićem cijelo vrijeme tvrdi kako je gradski proračun nerealan i loše sastavljen, HDZ-ovi vijećnici čini se s njime nemaju nekakav posebni problem.

Bit će izrazito zanimljivo vidjeti što će se dalje događati, no sigurno je kako iza ovoga više nema povratka. Otvoreni rat između Mata Frankovića i Dubravke Šuice je počeo, a kako će reagirati predsjednik HDZ-a na nacionalnoj razini Tomislav Karamarko, ostaje tek za vidjeti. Iako je evidentno da su se vijećnici oglušili na stranačke odrednice i stegu, vrijedi podsjetiti kako je Niko Bulić osobni prijatelj s Karamarkom, dok je Šuica potpredsjednica stranke i zastupnica u europarlamentu.

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist