Zanimljivosti

Osamdeset dječjih želja na tri liste – i sve su ispunjene!

Osamdeset dječjih želja na tri liste - i sve su ispunjene!

Sveti Nikola je na svoj blagdan 6. prosinca posjetio i Caritas Dubrovačke biskupije te uz pomoć ‘anđela’ djeci iz Caritasove evidencije »Dječjeg Caritasa« dijelio darove prema njihovim željama.

U poslijepodnevnim satima, uz ‘anđele’ i dva ‘krampusa’ dragi ‘starac’ je dočekivao djecu koja su se s njime i fotografirala za uspomenu. Sveti Nikola je podijelio 80 lijepo zapakiranih darova kojima su ispunjene dječje želje, a nije nedostajalo uzbuđenja i radosti. Djeca su grlila svetog Nikolu, a pala je i koja suza zbog krampusa, no suze su brzo obrisali anđeli.

Caritas Dubrovačke biskupije ove godine je u sklopu proslave ovog posebice djeci dragog blagdana sv. Nikole te kao dio Dječjeg Caritasa pokrenuo humanitarnu akciju na svojim društvenim mrežama pod nazivom ‘’Budi moj sveti Nikola!’’

Djelatnici biskupijskog Caritasa pitali su djecu korisnike Caritasove pomoći do 10 godina starosti što bi voljeli dobiti te njihove želje u vrijednosti do otprilike 100 kuna, pod inicijalima, godištem i spolom, objavili na svojoj službenoj Facebook stranici.

Prikupljene dječje želje podijelile su se u tri liste, a želja je bilo 80. Djeca su bila upisana pod inicijalima, godištem i spolom. Sugrađani su se javljanjem u komentar odlučili koju želju ili želje će oni ispuniti. Poklone su kupili, zapakirali te na omotu istaknuli redni broj i inicijale djeteta, kako bi anđelima i svetom Nikoli olakšali posao.

Iz Caritasa ističu kako je velik broj djece poklone došao donijeti sa svojim roditeljima, čime se od malena uče ljubavi i dijeljenju.

U akciju su se uključili i učenici produženog boravka OŠ Marina Držića i OŠ Župa dubrovačka sa svojim učiteljicama i roditeljima. Zapakirali su paketiće sa slatkišima koji su podijeljeni uz darove. U akciji su također sudjelovali i članice plesno rekreativne udruge “Zumba Fortuna” te odbojkašice Odbojkaškog kluba Nova Mokošica uz svojeg trenera.

Djeci iz Caritasove evidencije s područja Pelješca i Korčule sveti Nikola je poslao pakete sa slatkišima koji će biti raspodijeljeni putem njihovih župa.

Iz Caritasa upućuju veliku zahvalu svima uključenima koji su i ovaj put pokazali ljubav na djelu, ovaj put prema najmlađima.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist