Županija

OŠ Cavtat dobila lokacijsku dozvolu, uskoro se očekuje i građevinska

Projekt izgradnje nove zgrade OŠ Cavtat na Rajkovom dolu vrijedan 40-ak milijuna kuna dobio je lokacijsku dozvolu, a građevinska dozvola očekuje se u sljedeća dva mjeseca, javljaju iz Općine Konavle.

Ovaj dokument predstavlja ogroman korak u pravom smjeru za projekt na kojem se intenzivno radi više od osam godina. Nakon iscrpljujućeg posla rješavanja imovinsko-pravnih poslova, ova općinska uprava, uz uložene napore i Dubrovačko-neretvanske županije i naših saborskih zastupnika, uspjela je riješiti da se nova zgrada škole nađe u paketu škola čiju će izgradnju financirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz fondova EU.

”Nevjerojatno me razveselila činjenica da smo konačno dobili lokacijsku dozvolu. Svjestan sam da ljudi nemaju percepciju koliko je rada i truda moralo biti uloženo u ove predradnje koje nisu vidljive, ali morale su biti napravljene. Imovinsko-pravni odnosi su bili nevjerojatno kompleksni i samo njihovo rješavanje trajalo je sedam godina. Želim se zahvaliti županu Dobroslaviću i županijskim službama na suradnji, a vjerujem da ćemo uskoro imati u rukama i građevinsku dozvolu”, rekao je načelnik Lasić.

Podsjetimo, Vlada RH je u rujnu 2019. godine za potrebe izgradnje škole prepustila Općini Konavle zemljište na Rajkovom dolu, a projekt izgradnje OŠ Cavat uvršten je kao jedan od prioritetnih projekata za financiranje sukladno Zakonu o obrazovanju.

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija