Zanimljivosti

Opet sječa u Lapadu!

Opet sječa u Lapadu!

Iz ekološke udruge Zeleno sunce opet su odaslali otvoreni eko apel inspekcijskim službama zaštite prirode RH, a povodom još jedne zabilježene sječe mediteranskih stabala, ovaj put poviše šetnice Nika i Meda Pucića.

– Možete li što učiniti da se zaustavi ova sječa posljednjih zelenih mediteranskih gajeva u našem Lapadu? – žalosnim, jecajućim glasom obratila nam se na naš Zeleni telefon proteklih dana jedna naša sugrađanka i objasnila kako se sjeku nemilice čempresi, rogači, česvine, gotovo jedan mali zeleni gaj, na predjelu između šetnice Nike i Meda Pucića 7 i 10 te Ulice Kardinala Stepinca 27 – stoji u apelu Zelenog sunca.

– Upravo kada smo se spremali zazvonio nam je ponovo naš Zeleni telefon Eko-Fon gotovo s istom porukom našeg sugrađanina iz Lapada:
– Molimo vas dođite što prije i zaustavite ovu bezdušnu sječu i ostalo mediteransko raslinje na početku poviše lapadske šetnice N.i M.Pucića. Ovo je za sjest i plakat. I  ptičice su se uznemirile,jer izgubiše svoj dom!

– Odmah smo se zaputili u Lapad  potom uličicom  prije Hotela Kompas te  izišli na Ulicu Kardinala Stepinca gdje nas je čekao naš eko prijatelj iz Grada koji nam je pokazao tužni ekocid sasječenih mediteranskih stabala, učinjen smišljeno za prvomajskih praznika, odnosno produženog vikenda,kada ne rade inspekcijske službe zaštite prirode!  – upozorava se u eko apelu Zelenog sunca.

– Dijelimo zabrinutost naših Lapađana, jer ako se ovako nastavi uskoro će biti izbetoniran cijeli predio iznad lapadske popularne šetnice i neće ostati gotovo ni jedno stablo kao što nam se to dogodilo na  glavici iznad Babina Kuka ili "dvora" u Uvali Lapad! – zaključuje se u eko apelu ekološke udruge Zeleno sunce, koje potpisuje Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist