Županija

Općina Župa isplatila naknade umirovljenicima i ostalim socijalnim kategorijama

Općina Župa isplatila naknade umirovljenicima i ostalim socijalnim kategorijama

Općina Župa isplatila je naknade umirovljenicima i ostalim socijalnim kategorijama. Općina Župa dubrovačka izvršila je redovnu isplatu stalnih novčanih pomoći za prva tri mjeseca osobama koje, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Općine Župa dubrovačka ostvaruju pravo u 2021. godini.

Nakon redovne godišnje obnove dokumentacije i obrade koju je izvršio Odsjek za društvene djelatnosti i kulturu, Općina Župa dubrovačka iz svog proračuna za prvo tromjesečje izdvojila je iznos od 228.700,00 kuna.

Tromjesečni iznos od 600,00 kuna isplaćen je osobama preko 65 godina bez ikakvih primanja. Tromjesečna naknada od 450,00 kn isplaćena je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.500,00 kn, 300,00 kuna isplaćeno je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.800,00 kuna te osobama koje se vode na Centru za socijalnu skrb Dubrovnik kao korisnici prava na tuđu pomoć i njegu. Korisnicima prava na osobnu invalidninu od Općine je isplaćeno 900,00 kuna za prva tri mjeseca, a onima s pravom zajamčene minimalne naknade 600,00 kuna. Malodobnoj djeci bez jednog roditelja i djeci bez jednog roditelja koja se redovno školuju isplaćeno je po 450,00 kn.

Rješenja o ostvarenom pravu korisnici će dobiti putem pošte na kućnu adresu, a sljedeća isplata izvršit će se početkom lipnja ove godine.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist