Aktualno

OPASNOST OD ZRAČENJA Francuska zabranila prodaju iPhonea 12: ‘Pravila su ista za sve’

c mobitel internet00

Apple mora prestati prodavati model iPhone 12 u Francuskoj zbog razina zračenja iznad praga, rekao je francuski ministar za digitalnu ekonomiju Jean-Noel Barrot novinama Le Parisien u jučer objavljenom intervjuu, prenosi Index.

Francusko nadzorno tijelo ANFR obavijestilo je Apple o svojoj odluci da zabrani prodaju iPhonea 12 nakon provedenih testova. Testovi su pokazali da je specifična stopa apsorpcije (SAR) pametnog telefona malo viša od zakonski dopuštene, naveo je ministar.

Reuters je zatražio od Applea da komentira ovu odluku, ali nije dobio odgovor. Barrot tvrdi da bi ažuriranje softvera bilo dovoljno za rješavanje problema zračenja povezanih s mobitelom koji američka tvrtka prodaje od 2020.

– Očekuje se da će Apple odgovoriti u roku od dva tjedna. Ako to ne učini, spreman sam narediti povlačenje svih iPhonea 12 koji su u opticaju. Pravilo je isto za sve, uključujući digitalne divove – dodao je.

Europska unija postavila je sigurnosna ograničenja za SAR vrijednosti povezane s izloženošću mobilnim telefonima. Francusko nadzorno tijelo sada će svoje nalaze proslijediti regulatorima u drugim državama članicama EU. U 2020. Francuska je proširila propise koji zahtijevaju od trgovaca da na pakiranjima prikazuju vrijednost zračenja proizvoda, uključujući tablete i druge elektroničke uređaje.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist