Zanimljivosti

Okrugli stol o volontiranju u Dubrovniku

Volonteri

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai (Volonterski centar Dubrovnik) poziva sve na okrugli stol pod temom ‘Izazovi i prilike volontiranja mladih u Dubrovniku’, koji će se održati u četvrtak 23. siječnja u 11 sati u zgradi Sveučilišnog kampusa (prizemlje, učionica br. 60).

Cilj okruglog stola je doprinos informiranosti mladih i svih koji rade s mladima o prilikama i novim mogućnostima za volontiranje te o dobrobitima koje volonterstvo nudi u budućnosti mladih osoba.

Iskustvo rada Volonterskog centra Dubrovnik i suradnja s drugim organizatorima volontiranja u Dubrovniku dovelo je do zaključka kako je nedovoljan broj mladih osoba uključen u volontiranje.
Također, istraživanje provedeno 2011. godine od strane Zavoda za javno zdravstvo pod naslovom ‘Kako si?’ pokazuje kako između 75 i 90 posto mladih u dobi između 14 i 19 godina nije nikad volontiralo. Zbog čega je takva situacija i koji su izazovi, a koje prilike volontiranja doznat ćemo na okruglom stolu.

Gosti okruglog stola su voditeljica Volonterskog centra Osijek Lejla Šehić Relić (iskustva VCOa o volontiranju mladih te dobrobiti volontiranja za mlade u njihovoj profesionalnoj karijeri i osobnom životu), voditelj Kluba mladih Orlando Siniša Dragutinović (iskustva iz udruge i rada s mladima te odnosu prema volontiranju), viši savjetnik u odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Marko Gregurević (o planovima Grada vezano za strategiju za mlade) predstavnica Crvenog Križa Dubrovnik Dragica Gavrić  (iskustvo volontiranja u CK Dubrovnik, potreba za volonterima) te studentica iz Poljske na ERASMUS razmjeni na Sveučilištu u Dubrovniku Agata Mazepus (volontiranje u Poljskoj, usporedbe i primjeri volontiranja).

Program:
Izlaganja gostiju: od 11.00 do 12.15
Pitanja i rasprava: od 12.15 do 13.00
Osvježenje i kava: 13.00

Okrugli stol je dio projekta inVolontiramse!, kojeg provodi Udruga Bonsai pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Glavni cilj projekta je povećati broj srednjoškolaca volontera na području grada Dubrovnika te potaknuti mlade na aktivnije sudjelovanje u životu lokalne zajednice kroz volonterstvo.

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist