Koronavirus u Hrvatskoj

OGRANIČENJA ZA NECIJEPLJENE Bez covid-potvrde nećete moći ni u bolnice ni u šoping centre

OGRANIČENJA ZA NECIJEPLJENE Bez covid-potvrde nećete moći ni u bolnice ni u šoping centre

Cjepivo protiv covida neće postati obvezno, niti su u planu bilo kakve izmjene zakona kojima bi se to omogućilo, ali osobe koje neće imati covid digitalnu potvrdu bit će itekako ograničene. Kako su za Jutarnji list rekli iz Nacionalnog stožera civilne zaštite, sve se može ‘elegantno’ riješiti tako da se primjerice u bolnice uvede obveza da svaka osoba koja ulazi u zdravstvenu ustanovu, bila ona zaposlenik ili pacijent (naravno izuzev hitnih slučajeva) mora imati covid digitalnu potvrdu. U prijevodu, ako kao zaposlenik nisi cijepljen ili nisi prebolio bolest, da bi došao na posao morao bi se testirati svakih 48 sati. Ako si pacijent, a nisi hitni, bez potvrde nema ulaska u bolnicu.

Potvrdio je to dijelom i ministar zdravstva Vili Beroš za Index riječima kako razmatraju da zbog pružanja sigurnosti pacijentima uvedu testiranje kod ulaska u bolnicu, ali i da zdravstveni djelatnici rade koliko im traje covid potvrda ili da se svakih 48 sati testiraju.

Ovakva odluka, doznaje Jutarnji list, vjerojatno će se ticati čak i šoping centara, gdje bi građani s potvrdom mogli šetati bez maske i bez razmaka.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist