Aktualno

Odzvonilo ocjenama na polugodištu

Zaključivanje ocjena na polugodištu uskoro bi moglo postati prošlost. Jedna je to od najavljenim izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju.

Prema izjavi Ankice Nježić, pomoćnice resornog ministra, ukidanje ocjena na polugodištu je predloženo 'jer je to učenicima predstavljalo veliki stres i nervozu, a osim toga nastavni plan u polugodištima nije bio ravnomjerno raspodijeljen.'

– Na ovaj način učenik se mora pripremati cijelu godinu, ali ostaje obveza škole da o ocjenama obavještava roditelje. Na školi je na koji će to način raditi, na roditeljskim sastancima ili dostavom izvješća na kućnu adresu – objasnila je meidjima Nježić.

Prema riječima ministra Željka Jovanovića zakonskim izmjenama škole bi učenike trebale pripremiti za život, a ne za bubanje nepotrebnih činjenica. U zakonu je uočeno čak 28 problema koje treba riješiti čim prije.

Ministar je mišljenja kako najviše treba raditi na unaprjeđenju komunikacije na relaciji škola – roditelji.
No, sindikati smatraju kako su najavljene promjene samo kozmetičke naravi. javna rasprava o predloženim zakonskim izmjenama trajat će idućih 15 dana.

Pročitajte još

U utorak poskupljuje gorivo?

Dulist

Denis Pavela: Izbjegavamo li sudjelovati u prometnom odgoju djece i mladih?

Dulist

[FOTO] PREDIVNA NEDJELJA Uvala puna šetača, ali i kupača!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija