Aktualno

Odzvonilo ocjenama na polugodištu

Zaključivanje ocjena na polugodištu uskoro bi moglo postati prošlost. Jedna je to od najavljenim izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju.

Prema izjavi Ankice Nježić, pomoćnice resornog ministra, ukidanje ocjena na polugodištu je predloženo 'jer je to učenicima predstavljalo veliki stres i nervozu, a osim toga nastavni plan u polugodištima nije bio ravnomjerno raspodijeljen.'

– Na ovaj način učenik se mora pripremati cijelu godinu, ali ostaje obveza škole da o ocjenama obavještava roditelje. Na školi je na koji će to način raditi, na roditeljskim sastancima ili dostavom izvješća na kućnu adresu – objasnila je meidjima Nježić.

Prema riječima ministra Željka Jovanovića zakonskim izmjenama škole bi učenike trebale pripremiti za život, a ne za bubanje nepotrebnih činjenica. U zakonu je uočeno čak 28 problema koje treba riješiti čim prije.

Ministar je mišljenja kako najviše treba raditi na unaprjeđenju komunikacije na relaciji škola – roditelji.
No, sindikati smatraju kako su najavljene promjene samo kozmetičke naravi. javna rasprava o predloženim zakonskim izmjenama trajat će idućih 15 dana.

Pročitajte još

CHEF MARIJO CURIĆ ZA DULIST ‘Mislim da će nakon pandemije posjetitelji još dublje poštovati našu industriju’

Iva Dedo

PROMET ZRAČNIH LUKA Dubrovnik je ovog vikenda bio povezan sa sedam međunarodnih destinacija

Dulist

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija