Grad

Plan upravljanja Dubrovnikom: Očuvanje iznimne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra

Plan upravljanja Dubrovnikom: Očuvanje iznimne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra

Druga sjednica Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja održana je u prosincu u prostorijama Zavoda za obnovu Dubrovnika, a zbog opsežnog dnevnog reda sjednica je održana u dva termina: 16. i 29. prosinca.

Članovi Izvršnog odbora izvršili su analizu Akcijskog plana, trenutnog stanja provedbe pojedinih aktivnosti, plana radnji u 2023. s financijskim pokazateljima te raspravljali o dugoročnom planu radnji po pojedinim aktivnostima.

Na sjednici je prezentirano Tehničko izvješće Međunarodnog vijeća za spomenike i spomeničke cjeline (ICOMOS), u kojem je analiziran Plana upravljanja svjetskim dobrom ,,Starim gradom Dubrovnikom“. ICOMOS je, podsjetimo, Plan upravljanja ocijenio kao izrazito sveobuhvatan, temeljit i ambiciozan.

– Ukoliko se ostvari puni potencijal Plana upravljanja, isti bi trebao u potpunosti osigurati očuvanje iznimne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra – navedeno je, između ostalog, u Izvješću. Kao prioritete u provođenju ističe se izrada Plana nosivog kapaciteta za sva područja obuhvata svjetskog dobra te Plana pripravnosti i upravljanja rizicima. Prezentiran je i Izvještaj o stanju dobra kojeg Ministarstvo kulture i medija periodički dostavlja UNESCO-u.

Nova sjednica Izvršnog odbora kao i sjednica Upravnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja planirane su za kraj siječnja, odnosno početak veljače.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović