Grad

Plan upravljanja Dubrovnikom: Očuvanje iznimne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra

Plan upravljanja Dubrovnikom Ocuvanje iznimne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra

Druga sjednica Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja održana je u prosincu u prostorijama Zavoda za obnovu Dubrovnika, a zbog opsežnog dnevnog reda sjednica je održana u dva termina: 16. i 29. prosinca.

Članovi Izvršnog odbora izvršili su analizu Akcijskog plana, trenutnog stanja provedbe pojedinih aktivnosti, plana radnji u 2023. s financijskim pokazateljima te raspravljali o dugoročnom planu radnji po pojedinim aktivnostima.

Na sjednici je prezentirano Tehničko izvješće Međunarodnog vijeća za spomenike i spomeničke cjeline (ICOMOS), u kojem je analiziran Plana upravljanja svjetskim dobrom ,,Starim gradom Dubrovnikom“. ICOMOS je, podsjetimo, Plan upravljanja ocijenio kao izrazito sveobuhvatan, temeljit i ambiciozan.

– Ukoliko se ostvari puni potencijal Plana upravljanja, isti bi trebao u potpunosti osigurati očuvanje iznimne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra – navedeno je, između ostalog, u Izvješću. Kao prioritete u provođenju ističe se izrada Plana nosivog kapaciteta za sva područja obuhvata svjetskog dobra te Plana pripravnosti i upravljanja rizicima. Prezentiran je i Izvještaj o stanju dobra kojeg Ministarstvo kulture i medija periodički dostavlja UNESCO-u.

Nova sjednica Izvršnog odbora kao i sjednica Upravnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja planirane su za kraj siječnja, odnosno početak veljače.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist