Grad

Plan upravljanja Dubrovnikom: Očuvanje iznimne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra

Druga sjednica Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja održana je u prosincu u prostorijama Zavoda za obnovu Dubrovnika, a zbog opsežnog dnevnog reda sjednica je održana u dva termina: 16. i 29. prosinca.

Članovi Izvršnog odbora izvršili su analizu Akcijskog plana, trenutnog stanja provedbe pojedinih aktivnosti, plana radnji u 2023. s financijskim pokazateljima te raspravljali o dugoročnom planu radnji po pojedinim aktivnostima.

Na sjednici je prezentirano Tehničko izvješće Međunarodnog vijeća za spomenike i spomeničke cjeline (ICOMOS), u kojem je analiziran Plana upravljanja svjetskim dobrom ,,Starim gradom Dubrovnikom“. ICOMOS je, podsjetimo, Plan upravljanja ocijenio kao izrazito sveobuhvatan, temeljit i ambiciozan.

– Ukoliko se ostvari puni potencijal Plana upravljanja, isti bi trebao u potpunosti osigurati očuvanje iznimne univerzalne vrijednosti svjetskog dobra – navedeno je, između ostalog, u Izvješću. Kao prioritete u provođenju ističe se izrada Plana nosivog kapaciteta za sva područja obuhvata svjetskog dobra te Plana pripravnosti i upravljanja rizicima. Prezentiran je i Izvještaj o stanju dobra kojeg Ministarstvo kulture i medija periodički dostavlja UNESCO-u.

Nova sjednica Izvršnog odbora kao i sjednica Upravnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja planirane su za kraj siječnja, odnosno početak veljače.

Pročitajte još

Znate li tko su ovogodišnji laureati?

Andrea Falkoni Račić

Trajno se uklanja javni WC ispod platana na Pilama

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ekipa iz Kluba 65+ u điru s Lidijom Begić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija