Zanimljivosti

Održane dvije Du STEM radionice robotike, uzbuđenja nije nedostajalo!

Počeo je Festival znanosti u kojem sudjeluje Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, a na dvije Du STEM radionice robotike koje su se održale u ponedjeljak uzbuđenja nije nedostajalo!
Djeca su uz pomoć Bee-Bot robota programirali bez korištenja ekrana, dajući naredbe pomoću tipki na robotu prema kojima se on kreće do željenih polja. Ostali polaznici radili su razne projekte s Arduinom – od sastavljanja robota “od nule” pomoću mBot2 seta, pa do programiranja i sastavljanja robota prema svojim željama. Naši ambiciozni polaznici upoznali su se s osnovnim pravilima programiranja uz razvijanje logičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema, primjenjujući znanje robotike i informatike. Pritom su naučili više o različitim robotima i elektroničkim komponentama te se upoznali s osnovama grafičkog programiranja temeljenog na blokovima i razvijali vještine dizajniranja, navode iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik.
Radionice robotike organizirali su Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta Du STEM.

Pročitajte još

ISTRAŽIVANJE POKAZALO 87 posto Hrvata izloženo stresu, žene pogođenije od muškaraca

Dulist

DJEČICA IZ ‘IZVIĐAČA’ Iznenađenje za tete i roditelje, Rim Tim Tagi Dim na Gracu

Ivana Mijić Vulinović

NA DANAŠNJI DAN 1944. Rođen dugogodišnji glumac KMD-a Krunoslav Šarić

Dulist