Zanimljivosti

Održane dvije Du STEM radionice robotike, uzbuđenja nije nedostajalo!

Počeo je Festival znanosti u kojem sudjeluje Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, a na dvije Du STEM radionice robotike koje su se održale u ponedjeljak uzbuđenja nije nedostajalo!
Djeca su uz pomoć Bee-Bot robota programirali bez korištenja ekrana, dajući naredbe pomoću tipki na robotu prema kojima se on kreće do željenih polja. Ostali polaznici radili su razne projekte s Arduinom – od sastavljanja robota “od nule” pomoću mBot2 seta, pa do programiranja i sastavljanja robota prema svojim željama. Naši ambiciozni polaznici upoznali su se s osnovnim pravilima programiranja uz razvijanje logičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema, primjenjujući znanje robotike i informatike. Pritom su naučili više o različitim robotima i elektroničkim komponentama te se upoznali s osnovama grafičkog programiranja temeljenog na blokovima i razvijali vještine dizajniranja, navode iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik.
Radionice robotike organizirali su Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta Du STEM.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist