Zanimljivosti

Održane dvije Du STEM radionice robotike, uzbuđenja nije nedostajalo!

Počeo je Festival znanosti u kojem sudjeluje Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, a na dvije Du STEM radionice robotike koje su se održale u ponedjeljak uzbuđenja nije nedostajalo!
Djeca su uz pomoć Bee-Bot robota programirali bez korištenja ekrana, dajući naredbe pomoću tipki na robotu prema kojima se on kreće do željenih polja. Ostali polaznici radili su razne projekte s Arduinom – od sastavljanja robota “od nule” pomoću mBot2 seta, pa do programiranja i sastavljanja robota prema svojim željama. Naši ambiciozni polaznici upoznali su se s osnovnim pravilima programiranja uz razvijanje logičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema, primjenjujući znanje robotike i informatike. Pritom su naučili više o različitim robotima i elektroničkim komponentama te se upoznali s osnovama grafičkog programiranja temeljenog na blokovima i razvijali vještine dizajniranja, navode iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik.
Radionice robotike organizirali su Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta Du STEM.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija