Zanimljivosti

Mihael Miloslavić i Jerko Matuško državni pravci iz matematike

Naša županija i ove je godine imala svoje predstavnike na 64. državnom Natjecanju iz matematike koje se održalo od 24. do 26. travnja u Poreču. Okupili su se najbolji mladi matematičari kojima je zajednički nazivnik ljubav prema matematici i natjecateljski duh.

Učenik Mihael Miloslavić (mentorica Sanja Violić) iz Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića natjecao se u kategoriji 2. razreda srednje škole te postao državni prvak u svojoj kategoriji. Učenik Jerko Matuško, mentorica Božana Radaljac, iz OŠ ‘Vladimir Nazor’ Ploče, koji je u kategoriji 6. razreda opet pobijedio i zadržao titulu državnog prvaka te je pozvan na Matematičku olimpijadu za kadete.

Učenica Ela Benić (mentorica Kate Hrdalo) iz Gimnazije Dubrovnik u kategoriji 4. razreda zauzela je 3. mjesto. Učenik Matej Svilokos (mentorica Katarina Čučić) iz OŠ Župa dubrovačka u kategoriji 8. razreda osvojio je 3. nagradu i postao kandidat za hrvatsku juniorsku matematičku olimpijadu koja će se održati 17. – 18. svibnja u Zagrebu.

Velike čestitke i ostalim učenicima: Maru Miloslaviću, Jeleni Kljunak, Ivanu Marušiću i Marinu Grilecu, koji su također sudjelovali i predstavljali našu županiju!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija