Zanimljivosti

Mihael Miloslavić i Jerko Matuško državni pravci iz matematike

Mihael Miloslavić i Jerko Matuško državni pravci iz matematike

Naša županija i ove je godine imala svoje predstavnike na 64. državnom Natjecanju iz matematike koje se održalo od 24. do 26. travnja u Poreču. Okupili su se najbolji mladi matematičari kojima je zajednički nazivnik ljubav prema matematici i natjecateljski duh.

Učenik Mihael Miloslavić (mentorica Sanja Violić) iz Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića natjecao se u kategoriji 2. razreda srednje škole te postao državni prvak u svojoj kategoriji. Učenik Jerko Matuško, mentorica Božana Radaljac, iz OŠ ‘Vladimir Nazor’ Ploče, koji je u kategoriji 6. razreda opet pobijedio i zadržao titulu državnog prvaka te je pozvan na Matematičku olimpijadu za kadete.

Učenica Ela Benić (mentorica Kate Hrdalo) iz Gimnazije Dubrovnik u kategoriji 4. razreda zauzela je 3. mjesto. Učenik Matej Svilokos (mentorica Katarina Čučić) iz OŠ Župa dubrovačka u kategoriji 8. razreda osvojio je 3. nagradu i postao kandidat za hrvatsku juniorsku matematičku olimpijadu koja će se održati 17. – 18. svibnja u Zagrebu.

Velike čestitke i ostalim učenicima: Maru Miloslaviću, Jeleni Kljunak, Ivanu Marušiću i Marinu Grilecu, koji su također sudjelovali i predstavljali našu županiju!

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist