Zanimljivosti

Održana Škola tehničke kulture i pripreme za natjecanja mladih tehničara

Protekla tri dana od 30. listopada do 1. studenog je održana Škola tehničke kulture i pripreme za natjecanja mladih tehničara za mlade iz osnovnih i srednjih škola Grada Zadra, te članova udruga/klubova Zajednice tehničke kulture Zadarske županije. Školu i pripreme za natjecanja su organizirale i provele Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji sa svojim članicama.

Prvog dana škole u masliniku na otoku Lokrumu je održana radionica Šareni strujni krug koju je vodila Dinka Lale članica Informatičkog kluba Futura sa Sveučilišta u Dubrovniku. Nakon radionice polaznici i njihovi pratitelji su iskoristili slobodno vrijeme za šetnju Lokrumom i razgledavanje Grada i zidina.

U nedjelju je tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica u Centru za mlade Dubrovnik održao dvije radionice. Ujutro je bila radionica programiranja u programskom jeziku Python, a popodne radionica crtanja 3D olovkama na kojima su crtali razne 3D modele dijelom po nacrtima, a većinom samostalno.

Trećeg, ujedno i zadnjeg dana Škola tehničke kulture i pripreme za natjecanja mladih tehničara u jutarnjem terminu u Centru za mlade Dubrovnik je Tomo održao Arduino radionicu robotike. Na Arduino radionici su se spajali osnovni elektronički elementi i senzori s Arduino pločicom, te programirali. U popodnevnom terminu Vladimir Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy u Centru brodomaketarstva na Batali održao je radionice brodomaketarstva. Na radionici brodomaketarstva polaznici su radili razne makete brodova: primorske barke, kajake, remorkere, … Između dvije radionice u ponedjeljak mladi iz Zadra su dodatno odradili još jednu radionicu crtanja 3D olovkama.

Kroz Školu tehničke kulture i priprema za natjecanja mladih tehničara mladi iz Zadra su stekli dodatna znanja i vještina iz područja tehničke kulture. Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Zadarske županije su razmijenile svoja iskustva te započeli s provođenjem zajedničkih programskih aktivnosti.

Pročitajte još

ZANIMLJIVO OTKRIĆE U Zakotorcu pronađeni grobovi iz 4. stoljeća prije Krista

Dulist

NA SUSRETU U ESPLANADI Macron pozvao našu Teru na večeru

Dulist

Vlaho Kljunak natjecao se u Potjeri, njemu i ekipi ‘izmaklo’ 45 tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija