Kultura

ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT Mladi dirigenti iz šest država na seminaru u Dubrovniku

Završni koncert seminara orkestralnog dirigiranja Lovro pl. Matačić održan je protekle subote u Revelinu. Bez obzira na loše vrijeme, koje je u Dubrovniku čest razlog za ostati kod kuće i na Covid potvrde, publika je ipak uveličala koncert Orkestra i mladih dirigenata, polaznika seminara. Ovogodišnji sudionici došli su iz šest država: Franjo Bilić iz Hrvatske, Majella Clarke iz Australije, Maximilian Gililov i Christian Rombach iz Njemačke, Nina Rakić iz Srbije, Edon Ramadani s Kosova i Sabatino Servilio iz Italije.

Seminar je ispunio očekivanja i to se pokazalo na odličnom koncertu

Uz mentorstvo maestra Uroša Lajovica, ovi su perspektivni dirigenti prošli intenzivan seminar tijekom kojeg su savladavali i dodatno brusili svoje vještine. Na programu su izvedena djela F. Paraća, W.A. Mozarta i G. Rossinija.
Po završetku koncerta, sudionicima seminar dodijeljena je diploma o uspješnom pohađanju seminara, a maestro Lajovic još jednom je zahvalio publici i Orkestru na svesrdnoj podršci.

Pročitajte još

DOMAGOJ PERKIĆ U 2022. nastavit ćemo raditi na stalnom postavu budućeg Arheološkog muzeja

Dulist

PREDSTAVLJENA KNJIGA O KARDINALU FRANJU ŠEPERU Komunistička vlast ga nije voljela, a bio je prvi netalijanski prefekt Svete Stolice za nauk vjere

Dulist

Na današnji dan preminuo je jedan od najistaknutijih slikara hrvatske moderne Mato Celestin Medović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija