Kultura

ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT Mladi dirigenti iz šest država na seminaru u Dubrovniku

Završni koncert seminara orkestralnog dirigiranja Lovro pl. Matačić održan je protekle subote u Revelinu. Bez obzira na loše vrijeme, koje je u Dubrovniku čest razlog za ostati kod kuće i na Covid potvrde, publika je ipak uveličala koncert Orkestra i mladih dirigenata, polaznika seminara. Ovogodišnji sudionici došli su iz šest država: Franjo Bilić iz Hrvatske, Majella Clarke iz Australije, Maximilian Gililov i Christian Rombach iz Njemačke, Nina Rakić iz Srbije, Edon Ramadani s Kosova i Sabatino Servilio iz Italije.

Seminar je ispunio očekivanja i to se pokazalo na odličnom koncertu

Uz mentorstvo maestra Uroša Lajovica, ovi su perspektivni dirigenti prošli intenzivan seminar tijekom kojeg su savladavali i dodatno brusili svoje vještine. Na programu su izvedena djela F. Paraća, W.A. Mozarta i G. Rossinija.
Po završetku koncerta, sudionicima seminar dodijeljena je diploma o uspješnom pohađanju seminara, a maestro Lajovic još jednom je zahvalio publici i Orkestru na svesrdnoj podršci.

Pročitajte još

Monografija ‘ANTUN MASLE’ Igora Zidića: Novo čitanje opusa dubrovačkog umjetnika

Dulist

[‘KRVAVA SVADBA’] Poetski stilizirani jezik Federica Garcíe Lorce prvi put na Igrama

Dulist

Suzvučje sjajnih ansambala Antiphonus i Concerto dei venti očaralo Dvor

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija