Koronavirus u Hrvatskoj

ODOBREN PFIZER Od danas se u Hrvatskoj protiv COVID-a mogu cijepiti djeca starija od 12 godina

ODOBREN PFIZER Od danas se u Hrvatskoj protiv COVID-a mogu cijepiti djeca starija od 12 godina

Epidemiologinja HZJZ-a Tatjana Nemeth Blažić za N1 Televiziju je rekla da bi se, ako se nastavi trenutna dinamika, do početka srpnja mogao dostići cilj od 55 posto cijepljenog odraslog stanovništva, a možda i prestići.

-Sada imamo oko 37 posto odraslog stanovništva koje je primilo prvu dozu cjepiva i 14 posto onih koji su primili obje doze. Još je tu i sigurno dio onih koji su preboljeli, pa su primili samo jednu dozu i nadamo se da će se tom dinamikom postići cilj da do početka srpnja imamo 55 posto odraslog stanovništva cijepljenog prvom dozom cjepiva. Prema pristiglim dozama koje imamo, za naredno razdoblje može se i premašiti cilj, oko 60 posto odraslog stanovništva – rekla je Nemeth Blažić, piše Index.

Od danas se Pfizerovim cijepe i djeca mlađa od 16 godina

-Pfizerovo cjepivo odobreno je danas za djecu od 12 do 15 godina, dosad je bilo samo za starije od 16 godina. Bilo bi dobro da liječnici obavijeste svoje pacijente, pogotovo djecu s kroničnim bolestima – kazala je Nemeth Blažić.

Capak: Djeca nisu prioritet

-Sva djeca starija od 12 godina mogu se cijepiti Pfizerom, ali u ovom trenutku nam djeca nisu prioritet, izuzev onih koji imaju neku kroničnu bolest. Prioritet nam je radno aktivno stanovništvo, a nakon toga ćemo cijepiti i djecu – kazao je danas ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist