Aktualno

ODLUKA O KOMUNALNOM REDU Zabranjuju se zvučnici na fasadama i korištenje paletara

ODLUKA O KOMUNALNOM REDU Zabranjuju se zvučnici na fasadama i korištenje paletara

Sukladno zahtjevu građana povijesne jezgre, Grad Dubrovnik pokrenuo je žurnu izmjenu aktualne Odluke o komunalnom redu, kao i Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika.

Novim odredbama Odluke o komunalnom redu zabranit će se sljedeće:

1. Korištenje paletara, odnosno viličara koji nemaju pneumatske gume za obavljanje prijevoza robe unutar povijesne jezgre;

2. Zvučnici na fasadama brišu se iz urbane opreme te se isti više neće moći postavljati dok će se postojeći ukloniti.

Također, velika izmjena ide i po pitanju izvođenja glazbe na javnim površinama unutar povijesne jezgre. Izmjenom Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika prilikom izdavanja odobrenja za emitiranje glazbe na javnim površinama bit će zabranjeno izvođenje glazbe na uređajima s pojačalima te će se glazba moći reproducirati isključivo ‘unplugged’ glazbalima, čime će povijesna jezgra postati prva ‘unplugged’ zona.

Po pitanju kršenja razine buke u povijesnoj jezgri uskoro će biti instalirani mjerači buke, a onima koji  budi kršili ove odredbe, odnosno emitirali buku iznad dopuštene razine, odmah će se otkazati zakup javne površine, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist