Grad

ODLUKA DO SREDINE KOLOVOZA Ili će gradska tvrtka preuzeti opskrbu, ili ide natječaj za nove koncesionare

Na odluku Gradskog vijeća o raskidanju ugovora na pretovarnoj zoni, bivši koncesionari uložili su žalbu Upravnom sudu u Splitu, istaknuo je gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije ovog petka. ‘To je njihovo legitimno pravo’, rekao je. Upravni sud je pozvao Grad Dubrovnik da izvijesti o svim okolnostima zbog kojih je uslijedila navedena žalba. Franković je naveo kako će detaljno izvijestiti sud o svemu, a onda očekuju pravorijek suda.

-Međutim, mi nastavljamo dalje s postupcima. Sredinom kolovoza planiramo novu sjednicu Gradskog vijeća, a do koje ćemo donijeti odluku hoće li jedno od društava u vlasništvu Grada Dubrovnika preuzeti opskrbu ili ćemo raspisati javni natječaj prema kojemu ćemo izabrati nove koncesionare. Svakako očekujemo da će sjednica biti iza Velike Gospe. Zasad sve funkcionira u redu – najavio je Franković.

10 posto više dozvola
Opskrba koja se događa na području povijesne jezgre uredno i kontinuirano ide, bez ikakvih problema, istaknuo je Franković.

-U javnom prostoru se pokušalo reći da smo izdali 80 posto više dozvola za ulazak vozila. To nije istina. Nekih 10-ak posto više dozvola izdalo se za ulazak vozila u povijesnu jezgru. Gabariti se nisu mijenjali, sve je sukladno Odluci o komunalnom redu. Prije dvije godine smo smanjili veličinu vozila kako bismo smanjili opterećenje na povijesnu jezgru – rekao je.

Osvrnuo se i na ostavljanje paleta robe u blizini Kneževa dvora i Katedrale.
-Rekao bih da je taj dio danas kudikamo manji nego što je bio prije. Imam na desetke fotografija kako je to izgledalo prije, dok je opskrbna zona bila na Pločama, pa su onda to karičari ovu zonu koristili kao zonu za raspored. Tu su bila kolica, čuda… Smanjilo se maksimalno, a smanjit će se u potpunosti. Naši komunalni redari stalno nadziru to područje tako da vjerujem da tu ne bi trebalo biti problema – rekao je Franković.

Pročitajte još

[Koristan savjet našeg sugradanina] Vozačka nekultura i neuvažavanje drugih sudionika u prometu

Dulist

Isplaćene subvencije za podstanarstvo, 250 tisuća kuna za 196 korisnika

Dulist

Franković: ‘Vjerujem da ćemo prve natječaje za električne autobuse raspisati za nekih pola godine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija