Grad

ODLUKA DO SREDINE KOLOVOZA Ili će gradska tvrtka preuzeti opskrbu, ili ide natječaj za nove koncesionare

ODLUKA DO SREDINE KOLOVOZA Ili će gradska tvrtka preuzeti opskrbu, ili ide natječaj za nove koncesionare

Na odluku Gradskog vijeća o raskidanju ugovora na pretovarnoj zoni, bivši koncesionari uložili su žalbu Upravnom sudu u Splitu, istaknuo je gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije ovog petka. ‘To je njihovo legitimno pravo’, rekao je. Upravni sud je pozvao Grad Dubrovnik da izvijesti o svim okolnostima zbog kojih je uslijedila navedena žalba. Franković je naveo kako će detaljno izvijestiti sud o svemu, a onda očekuju pravorijek suda.

-Međutim, mi nastavljamo dalje s postupcima. Sredinom kolovoza planiramo novu sjednicu Gradskog vijeća, a do koje ćemo donijeti odluku hoće li jedno od društava u vlasništvu Grada Dubrovnika preuzeti opskrbu ili ćemo raspisati javni natječaj prema kojemu ćemo izabrati nove koncesionare. Svakako očekujemo da će sjednica biti iza Velike Gospe. Zasad sve funkcionira u redu – najavio je Franković.

10 posto više dozvola
Opskrba koja se događa na području povijesne jezgre uredno i kontinuirano ide, bez ikakvih problema, istaknuo je Franković.

-U javnom prostoru se pokušalo reći da smo izdali 80 posto više dozvola za ulazak vozila. To nije istina. Nekih 10-ak posto više dozvola izdalo se za ulazak vozila u povijesnu jezgru. Gabariti se nisu mijenjali, sve je sukladno Odluci o komunalnom redu. Prije dvije godine smo smanjili veličinu vozila kako bismo smanjili opterećenje na povijesnu jezgru – rekao je.ODLUKA DO SREDINE KOLOVOZA Ili će gradska tvrtka preuzeti opskrbu, ili ide natječaj za nove koncesionare

Osvrnuo se i na ostavljanje paleta robe u blizini Kneževa dvora i Katedrale.
-Rekao bih da je taj dio danas kudikamo manji nego što je bio prije. Imam na desetke fotografija kako je to izgledalo prije, dok je opskrbna zona bila na Pločama, pa su onda to karičari ovu zonu koristili kao zonu za raspored. Tu su bila kolica, čuda… Smanjilo se maksimalno, a smanjit će se u potpunosti. Naši komunalni redari stalno nadziru to područje tako da vjerujem da tu ne bi trebalo biti problema – rekao je Franković.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist