Grad

Najpovoljniji ponuditelj za javnu rasvjetu trebao bi biti definiran do početka listopada

Najpovoljniji ponuditelj za javnu rasvjetu trebao bi biti definiran do početka listopada

Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave usvojila dva žalbena navoda tri tvrtke koje su uložile žalbe na sadržaj dokumentacije nabave vezano za natječaj za javnu rasvjetu, gradonačelnik Mato Franković ovog je petka pojasnio koje je korake potom Grad Dubrovnik poduzeo.

-Sukladno postupcima, Grad Dubrovnik je izmijenio sve ono što je Državna komisija za kontrolu javne nabave istaknula da treba promijeniti. Nakon toga se nastavio natječajni postupak koji je bio u tijeku. Natječaj nije poništen, izmijenjeno je sve što je potrebno i natječaj će trajati do 17. kolovoza te će se nakon njega u konačnici donijeti odluka o najpovoljnijem ponuditelju. Onda će teći žalbeni rokovi. Vjerujem da bi do 1. listopada mogli imati konačno definiranog izvođača ako ne bude velikih problema i žalbi te da bi iza toga mogli ići na potpisivanje ugovora i do kraja godine započeti s radovima izmjene svjetiljki – naglasio je Franković.

Na novinarski upit očekuje li žalbe tijekom žalbenog postupka, gradonačelnik je odgovorio kako ‘žalbe nisu ništa neuobičajeno’ te kako je riječ o ‘postupku u kojem se svatko tko se natječe može i žaliti’.

-Očekujemo da će se puno tvrtki kandidirati i da će ponuditi najbolju opremu Gradu i građanima i da ćemo napokon ostvariti ono što je nužno, a to su uštede prilikom potrošnje javne ravsjete. To je cilj ovog projekta, smanjiti potrošnju električne energije i ostvariti uštede te smanjiti trošak održavanja koji je isto vrlo značajan – rekao je Franković te je na novinarski upit o tome je li Grad već isplatio ono što je DKOM naložio odgovorio kako su to morali platiti kako je i navedeno ‘tri puta po pet tisuća kuna’.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist