AktualnoGrad

ODGOVOR GRADA Lapadska se ne obnavlja, uklanjaju se manji nedostaci, evo što će se još raditi

ODGOVOR GRADA Lapadska se ne obnavlja, uklanjaju se manji nedostaci, evo što će se još raditi

Iz Grada Dubrovnika odgovorili su na medijske upite vezane oko novih popravaka, o čemu smo danas pisali, na tek obnovljenoj Lapadskoj obali.

-Lapadska obala se ne obnavlja, uklanjaju se manji nedostaci. Nastavno na medijske upite oko zamjena pojedinih kamenih ploča na Lapadskoj obali, riječ je uklanjanju manjih nedostataka za koje je izvođač dobio rok za otklanjanje do polovice travnja.

Naime, stručni nadzor zajedno s Naručiteljem kontrolira kvalitetu te je nakon ugradnje odredio pojedinačne kamene ploče koje je potrebno zamijeniti.
Nije se dogodilo ništa neočekivano ni novo, a svi evidentirani nedostatci, sukladno ugovoru, uklonit će se na trošak izvođača.
Izvođač je nakon provedenog tehničkog pregleda ostao na Lapadskoj obali i u kontinuitetu radi na otklanjanju navedenih nedostataka. Šetnica uz more nije niti bila predmet tehničkog pregleda, a ostali manji nedostaci koji su bili predmet tehničkog pregleda nisu od važnosti za samu funkcionalnost prometnice.

Ono što će se do travnja još raditi jest: zamijeniti kamene ploče koje je stručni nadzor obilježio za zamjenu; dodatno fugiranje, tašeliranje, štokovanje horizontalne kamene obloge i popravak navedenog; popraviti fuge na prvom redu vertikalne obloge kamena obalnog zida; u dilatacijskim fugama šetnice koje su “neuredne” obnoviti trajno elastični kit; ožbukati podzide armiranobetonskih ploča marine uz ulaznu rampu kako bi izgledali urednije; šupljine uz temeljne pločice kandelabera koje su denivelirane zapuniti mortom; obložiti kamenom oko upravljačkih ormara crpnih stanica; poklopci na inklinometrima – poručuju iz Grada.

Pročitajte još

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist