Aktualno

Odbijen zahtjev za izuzeće sutkinje

Rješenjem predsjednika Višeg suda u Podgorici kao neosnovan odbijen je zahtjev odvjetnika šestorice optuženih za ratne zločine u logoru Morinj za izuzećem sutkinje Milenke Žićić.

Kako donose crnogorski mediji, takav zahtjev obrane, koji je podnesen zbog „povrede prava optuženih na pravedno suđenje”, uslijedio je nakon što je sutkinja odbila da se u svojstvu svjedoka sasluša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica. Sud je tada odbio i prijedlog optuženog Mlađena Govedarice da se sasluša i istražni sudac Radomir Ivanović.

Sutkinja Žižić je zahtjev za saslušanjem Medenice odbila jer kako je rekla „okolnosti na koje je predloženo saslušanje nisu predmet optužbe“, te da je pravna pomoć dana u skladu za zakonom.

Upravo zbog zahtjeva obrane, suđenje za zločine u Morinju nad hrvatskim zarobljenicima 1991. i 1992. godine, koje je trebalo biti nastavljeno 20. listopada, odgođeno je. Optuženi su, a riječ je podjetimo o ponovljenom suđenju budući da je poništena prvpstupanjska presuda, Mlađen Govedarica, Zlatko Tarle, Špiro Lučić, Ivo Gojnić, Boro Gligić i Ivo Menzalin.

Pročitajte još

OTVORENO PISMO SVEUČILIŠTU Ivo Lučić: Znanost bez etike otvara širom prostor šarlatanima i teorijama zavjere

Dulist

PROČEŠLJALI SMO POSLOVANJE DUBROVAČKE TVORNICE Najam ‘donio’ TUP-u u 2020. skoro 4 milijuna kuna

Dulist

NA ‘FESTIVALU SLOBODE’ PUŠTALI GUNDULIĆEVU ‘HIMNU’ Franković: Koje licemjerstvo. Znaju li da sloboda nosi odgovornost?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija