Aktualno

Dogodine izgradnja aerodroma Trebinje

Iako se njegova gradnja najavljuje već godinama, ponovno je potaknuto pitanje aerodroma u Trebinju.

Po očekivanju Milorada Dodika izgradnja trebinjske zračne luke trebala bi startati iduće godine. Riječ je, istaknuo je, o jednom od infrastrukturnih prioriteta Republike Srpske. Još prije nekoliko godina, kada se na velika zvona najvljivala gradnja aerodroma u našem susjedstvu istaknuto je kako će ova zračna luka biti konkurenta među oslaima i Zračnoj luci Dubrovnik.

Zoran Okilj, direktora Aerodroma Trebinje, javnog poduzeća osnovanog 2008. godine, tada je izjavio kako trebinjska zračna luka ima perspektivu jer dubrovački aerodrom nema mogućnost proširenja kapaciteta i za nekoliko godina će se suočiti sa zasićenjem prometa. Jednaku sudbinu predvidio je za aerodrom u Tivtu.

Istaknuo je kako je njihova prednsot postojanje dovoljne površine za gradnju aerodroma sa svim pratećim manevarskim površinama i dovoljnim brojem objekata.
– Jedna od prednosti je i što će aerodrom biti na području jadranske obale, a ponudit ćemo i niže cijene . izjavio je prije tri godine Okilj.

Tada se također pisalo kako su predstavnici općine Trebinje ponudili Zračnoj luci Dubrovnik udio u vlasništvu nad aerodromom u Trebinju od 25 do 50 posto jer bi onmogao rasteretiti dio prometa k Dubrovniku. No, ponuda je odbijena, a tadašnji direktor Tonči Peović rekao je kako prema planovima razvoja do 2020. godine i master planu do 2025. godine nije predviđena mogućnost ulaska u takve suvlasničke aranžmane niti bi ZLD oni bili od koristi.

Više smo okrenuti poslovnoj suradnji sa zračnom lukom u Tivtu u susjednoj Crnoj Gori, rekao je tada Peović, dodavši ako vlasnik ne odluči drukčije. odbacio je i tvrdnje kako će trebinjska zračna luka ugroziti poslovanje Zračnoj luci u Čilipima.

Pročitajte još

Trodnevlje u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku

Dulist

Hrvatska se predstavlja na sajmu u New Yorku

Dulist

Napustio nas je vrijedan, jedinstven čovjek – Đuro Capor

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija