Aktualno

Dogodine izgradnja aerodroma Trebinje

Iako se njegova gradnja najavljuje već godinama, ponovno je potaknuto pitanje aerodroma u Trebinju.

Po očekivanju Milorada Dodika izgradnja trebinjske zračne luke trebala bi startati iduće godine. Riječ je, istaknuo je, o jednom od infrastrukturnih prioriteta Republike Srpske. Još prije nekoliko godina, kada se na velika zvona najvljivala gradnja aerodroma u našem susjedstvu istaknuto je kako će ova zračna luka biti konkurenta među oslaima i Zračnoj luci Dubrovnik.

Zoran Okilj, direktora Aerodroma Trebinje, javnog poduzeća osnovanog 2008. godine, tada je izjavio kako trebinjska zračna luka ima perspektivu jer dubrovački aerodrom nema mogućnost proširenja kapaciteta i za nekoliko godina će se suočiti sa zasićenjem prometa. Jednaku sudbinu predvidio je za aerodrom u Tivtu.

Istaknuo je kako je njihova prednsot postojanje dovoljne površine za gradnju aerodroma sa svim pratećim manevarskim površinama i dovoljnim brojem objekata.
– Jedna od prednosti je i što će aerodrom biti na području jadranske obale, a ponudit ćemo i niže cijene . izjavio je prije tri godine Okilj.

Tada se također pisalo kako su predstavnici općine Trebinje ponudili Zračnoj luci Dubrovnik udio u vlasništvu nad aerodromom u Trebinju od 25 do 50 posto jer bi onmogao rasteretiti dio prometa k Dubrovniku. No, ponuda je odbijena, a tadašnji direktor Tonči Peović rekao je kako prema planovima razvoja do 2020. godine i master planu do 2025. godine nije predviđena mogućnost ulaska u takve suvlasničke aranžmane niti bi ZLD oni bili od koristi.

Više smo okrenuti poslovnoj suradnji sa zračnom lukom u Tivtu u susjednoj Crnoj Gori, rekao je tada Peović, dodavši ako vlasnik ne odluči drukčije. odbacio je i tvrdnje kako će trebinjska zračna luka ugroziti poslovanje Zračnoj luci u Čilipima.

Pročitajte još

RAZGOVOR: MATO BUTIJER Apsolutno sam siguran da će se žalba za placu u Gružu riješiti u našu korist

Leona Rašica

‘Kvadrat’ građevinskog zemljišta u našoj županiji 200, a u Požeško-slavonskoj 18 eura

Dulist

Predstavljena knjiga ‘Od mrvice do lavice’ Karmen Kmetović Prkačin

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija