Koronavirus u Hrvatskoj

Od danas dostupna aplikacija kojom će se provjeravati COVID potvrde

Hrvatska mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih COVID potvrda CovidGO dostupna je u App Storeu, objavljeno je na stranici koronavirus.hr.

Ministar Davor Božinović na društvenim je mrežama objasnio kako aplikacija omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u Republici Hrvatskoj i državama članicama EU.

-Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju.
CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem – navodi Božinović.
Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mobilna aplikacija će olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.
Mobilna aplikacija CovidGO za građane je besplatna, a uskoro će biti dostupna i na Google Play Storeu.
Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u Republici Hrvatskoj uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana.

Pročitajte još

U Hrvatskoj 198 novoboljelih, cijepljeno 43,05 posto odraslog stanovništva

Dulist

Novih 28 slučajeva koronavirusa u županiji, izliječeno je 12 osoba

Dulist

U Hrvatskoj 193 nova slučaja koronavirusa, nema preminulih osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija