Koronavirus u Hrvatskoj

OD 1. PROSINCA Sveučilište u Dubrovniku prelazi na online nastavu

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku od utorka, 1. prosinca 2020., prelazi na online način izvođenja nastave predavanja i seminara preko videokonferencijskih alata. Sve temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javn zdravstvo i Ministarstva znanosti od petka 27. studenog, prema kojima će se nastava na sveučilištima u Hrvatskoj odvijati na daljinu.

-Ovaj oblik nastave primjenjivat će se do novih preporuka, a najmanje do 15. siječnja 2021. godine. U prostorima Sveučilišta može se nastaviti izvođenje studentskih vježbi, praktična i laboratorijska nastava, a terenska nastava može se održati uživo na ranije predviđenim lokacijama. U izvođenju nastave uživo obvezna je primjena protuepidemijskih preporuka i razmak od najmanje 2 m između svih prisutnih u prostoriji uz redovito prozračivanje prostora – navode sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Nastava se nastavlja održavati prema predviđenom rasporedu i satnici korištenjem videokonferencijskih alata (Zoom, MSTeams, Meet, Big Blue Button i dr.). Obveza je nastavnika postaviti obavijesti o poveznicama putem kojih studenti mogu pristupiti predavanju na platformu Merlin. Kolokviji se mogu održavati u učionicama ili na daljinu.

Ulazak u objekte Sveučilišta dozvoljen je samo zaposlenicima, vanjskim suradnicima i studentima.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist