Koronavirus u Hrvatskoj

OD 1. PROSINCA Sveučilište u Dubrovniku prelazi na online nastavu

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku od utorka, 1. prosinca 2020., prelazi na online način izvođenja nastave predavanja i seminara preko videokonferencijskih alata. Sve temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javn zdravstvo i Ministarstva znanosti od petka 27. studenog, prema kojima će se nastava na sveučilištima u Hrvatskoj odvijati na daljinu.

-Ovaj oblik nastave primjenjivat će se do novih preporuka, a najmanje do 15. siječnja 2021. godine. U prostorima Sveučilišta može se nastaviti izvođenje studentskih vježbi, praktična i laboratorijska nastava, a terenska nastava može se održati uživo na ranije predviđenim lokacijama. U izvođenju nastave uživo obvezna je primjena protuepidemijskih preporuka i razmak od najmanje 2 m između svih prisutnih u prostoriji uz redovito prozračivanje prostora – navode sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Nastava se nastavlja održavati prema predviđenom rasporedu i satnici korištenjem videokonferencijskih alata (Zoom, MSTeams, Meet, Big Blue Button i dr.). Obveza je nastavnika postaviti obavijesti o poveznicama putem kojih studenti mogu pristupiti predavanju na platformu Merlin. Kolokviji se mogu održavati u učionicama ili na daljinu.

Ulazak u objekte Sveučilišta dozvoljen je samo zaposlenicima, vanjskim suradnicima i studentima.

Pročitajte još

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

BEROŠ PROGLASIO KRAJ PANDEMIJE? Hrvatska od danas službeno ukida sve mjere zaštite od COVID-a 19

Dulist

Cijepljenje iduću srijedu u Studentskom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija