Koronavirus u Hrvatskoj

OBRAĐENA 374 UZORKA U županiji 12 novih slučajeva

OBRAĐENA 374 UZORKA U županiji 12 novih slučajeva

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 5 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jednoj osobi iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a za njih šest je utvrđena epidemiološka veza. Oporavilo se 26 osoba: po sedam osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, pet osoba iz Dubrovnika, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena te po jedna osoba iz Janjine, Ploča i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 70760 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 319 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 725 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist