Koronavirus u Hrvatskoj

OBJAVLJENI NOVI PODACI Gdje ima najviše, a gdje najmanje cijepljenih u Hrvatskoj?

OBJAVLJENI NOVI PODACI Gdje ima najviše, a gdje najmanje cijepljenih u Hrvatskoj?

Broj ukupno apliciranih doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 u subotu 24. srpnja dosegao je 3.005.376, objavljeno je na stranicama HZJZ-a.

Ukupno je 1.620.106 osoba cijepljeno prvom dozom, uključujući doze sa statusom nepoznato, a od njih je 1.385.270 cijepljeno s dvije doze, dok je cijepljenje završilo za 1.429.990 osoba (2 doze i 44.720 doza Janssen).

-I nakon utrošenih više od 3 milijuna doza, HALMED nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. Od zaprimljenih 4435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima. Riječ je o očekivanim nuspojavama – podsjetio je ravnatelj HZJZ-a epidemiolog izv.prof.dr.sc. Krunoslav Capak, prim.dr.med.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (46,1 posto ukupnog stanovništva, odnosno 55,8 posto odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (40,4 posto ukupnog, odnosno 48,9 posto odraslog stanovništva).

Što se tiče Dubrovačko-neretvanske županije, 40 posto ukupnog stanovništva primilo je prvu dozu cjepiva, a a završeno cijepljenje je ostvarno kod 36,5 posto ukupnog stanovništva.

OBJAVLJENI NOVI PODACI Gdje ima najviše, a gdje najmanje cijepljenih u Hrvatskoj?

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist