Koronavirus u Hrvatskoj

OBJAVLJENI NOVI PODACI Gdje ima najviše, a gdje najmanje cijepljenih u Hrvatskoj?

Broj ukupno apliciranih doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 u subotu 24. srpnja dosegao je 3.005.376, objavljeno je na stranicama HZJZ-a.

Ukupno je 1.620.106 osoba cijepljeno prvom dozom, uključujući doze sa statusom nepoznato, a od njih je 1.385.270 cijepljeno s dvije doze, dok je cijepljenje završilo za 1.429.990 osoba (2 doze i 44.720 doza Janssen).

-I nakon utrošenih više od 3 milijuna doza, HALMED nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. Od zaprimljenih 4435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima. Riječ je o očekivanim nuspojavama – podsjetio je ravnatelj HZJZ-a epidemiolog izv.prof.dr.sc. Krunoslav Capak, prim.dr.med.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (46,1 posto ukupnog stanovništva, odnosno 55,8 posto odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (40,4 posto ukupnog, odnosno 48,9 posto odraslog stanovništva).

Što se tiče Dubrovačko-neretvanske županije, 40 posto ukupnog stanovništva primilo je prvu dozu cjepiva, a a završeno cijepljenje je ostvarno kod 36,5 posto ukupnog stanovništva.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija