Zanimljivosti

OBJAVIO ZUCKERBERG Facebook od danas ima novo ime

OBJAVIO ZUCKERBERG Facebook od danas ima novo ime

Osnivač tvrtke Mark Zuckerberg objavio je da mijenja naziv tvrtke i da je novi naziv Meta. Objavljeno je to na virtualno održanoj prezentaciji Facebook Connect, na kojoj je prikazan smjer tvrtke čije proizvode koristi skoro 3 milijarde ljudi za naredno desetljeće. Novi naziv tvrtke potječe iz novog smjera u kojemu se tvrtka kreće, a to je stvaranje ‘metaverzuma’.

Najveći dio Facebook Connecta bio je posvećen upravo toj ideji, ideji metaverzuma, koju je prezentirao sam Mark Zuckerberg. Nema baš nekog posebnog smisla – niti prostora – ovdje sažimati sve što je Zuckerberg prikazao na prezentaciji, piše N1, ali ukratko, metaverzum bi trebao biti jedna sasvim nova interakcija interneta bazirana na virtualnoj i proširenoj stvarnosti. U metaverzumu bi, prema Facebooku, trebalo biti moguće potpuno uroniti u taj virtualni svijet pomoću vlastitog avatara i družiti se, igrati igre, raditi, kupovati, stvarati… ukratko, raditi sve što radite u stvarnom svijetu, ali virtualno.

– Vjerujem da je metaverzum sljedeće poglavlje interneta, kao i naše kompanije. Baziramo se na tehnologiji koja pomaže spajati ljude jedne s drugima. Danas nas vide kao društvenu mrežu, ali u osnovi svega je da mi spajamo ljude. Metaverzum je sljedeća granica, teleportirati se bilo gdje, moći iskusiti što god želite, s kime god želite, u bilo kojem trenutku. Zajedno možemo stvoriti cijelu novu platformu i stvoriti jednu novu kreativnu ekonomiju, u kojoj ćete stavljanjem naočala na glavu moći ući u novi svijet. Aplikacije se neće promijeniti, sve će ostati isto, ali metaverzum će biti u centru naših aktivnosti – objasnio je Zuckerberg.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist