Zanimljivosti

Na stručnom vijeću u Metkoviću učitelji tehničke kulture ‘prošli’ radionicu robotike

Županijsko stručno vijeće učitelja Tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije održano je proteklog petka u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću, a na njega se odazvalo desetak učitelja Tehničke kulture iz osnovnih škola iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Na Županijskom stručnom vijeću učitelja Tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije
održana je radionica robotike i pripreme za natjecanja iz robotike koju su vodili Ivica Kolarić, Ivan Kolarić i Jelka Hrnjić iz Hrvatskog robotičkog saveza i Hrvatskog društva za robotiku. Na radionici učitelji su se upoznali s Fischertechnik sučeljima i komponentama, te programirali u RoboPro programskom jeziku. Na kraju radionice su rješavali zadatke sa školskih i županijskih natjecanja mladih tehničara.

Radionice robotike su organizirali Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatski robotički savez i Hrvatsko društvo za robotiku.

Pročitajte još

BOŽIĆ U LONDONU Dubrovnik i Hrvatska potvrdili turističku vrijednost!

Dulist

‘VI STE MOJI PRIJATELJI’ Poruka pape Franje za Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Dulist

S ALBUMA ‘MOJA HRIDINO’ Poslušajte Markosovu izvedbu 88. Psalma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija