AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

O LETU IZ RIMA Radnici su zaštićeni propisanom opremom, Sanitat je obavio dezinfekciju svih prostora

O LETU IZ RIMA Radnici su zaštićeni propisanom opremom, Sanitat je obavio dezinfekciju svih prostora

Buran je dan iza Zračne luke Dubrovnik u koju je u utorak nešto prije 16 sati sletio zrakoplov iz Rima. Budući da je cijela Italija proglašena karantenom, Zračna luka je imala posebnu pripremu za prihvat ovog leta na kojem su bila 43 putnika, rekao je direktor ZLD Frano Luetić na konferenciji za medije. Na letu su, kao što smo već jučer izvještavali, bili državljani Hrvatske, BiH i Crne Gore te dva državljanina Meksika koja su se Vuelingom vratila u Rim. Također, iz Rima su u Dubrovnik stigli i Argentinac i Amerikanac koji su pak odvedeni u 14-dnevnu karantenu, dok su naši državljani obrađeni od strane granične policije i sanitarne inspekcije te su u samoizolaciji, pretežno u svojim domovima. Državljani BiH i Crne Gore su uz policijsku pratnju prepraćeni do granica njihovih država. Zračna luka, rekao je Luetić, angažirala je tvrtku Sanitat koja je obavila dezinfekciju prostora na kojima se obavljao prihvat i oprema putnika i zrakoplova te je sve napravljeno po naputku HZJZ-a.
Na pitanje možemo li očekivati još ovakvih situacija Luetić je odgovorio:
-Mislim da ne, obzirom na objavljene zrakoplovne informacije od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Na mrežnim stranicama zračne luke Rim pojedini međunarodni letovi i dalje funkcioniraju, ali ne i njihov unutarnji promet sa sjevera prema Rimu – rekao je.
Napomenuo je i kako su radnici koji su jučer radili na prihvatu putnika i zrakoplova propisno zaštićeni dezinfekcijskim i zaštitnim sredstvima, prema naputku HZJZ-a.
Od predstavnika Vuelinga, rekao je Luetić, stigla je informacija kako sljedeći let iz Rima za Dubrovnik najvjerojatnije neće doći. Istaknuo je i kako je riječ o španjolskom prijevozniku, a letova iz Španjolske za Italiju uopće nema.

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist