AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

ITALIJA U KARANTENI Zašto u Dubrovnik popodne slijeće zrakoplov iz Rima!?

ITALIJA U KARANTENI Zašto u Dubrovnik popodne slijeće zrakoplov iz Rima!?

U 14,55 sati iz Rima polijeće Vuelingov zrakoplov za Dubrovnik. U Zračnu luku u Čilipima trebao bi prema zakazanom rasporedu sletjeti u 16,15. Iz same Zračne luke Dubrovnik doznajemo kako se pridržavaju svih uputa koje je izdao nacionalni Stožer civilne zaštitu. Ipak, nameće se pitanje zašto letovi iz Italije prema Hrvatskoj nisu otkazani!
Krizni stožer donio je nove upute o kretanjima putnika jučer (ponedjeljak) u 16 sati, prema kojima svi koji dolaze iz najpogođenijih talijanskih regija moraju u 14-dnevnu izolaciju. Ipak, samo nekoliko sati nakon donošenja ove odluke situacija se drastično promijenila. Talijanski premijer Giuseppe Conte u ponedjeljak u večernjim satima cijelu je Italiju, s preko 60 milijuna stanovnika, pretvorio u karantenu.

Napomenimo, kako su Španjolska i Austrija zabranila sve letove iz, ali i prema Italiji, dok su to učinile i neke zrakoplovne kompanije. Riječ je ponajprije o RyanAir-u i British Airlinesu, SAS-u. Svi oni su obustavili letove prema i iz Italije.

Prema posljednjim informacijama s talijanske Zračne luke Leonardo da Vinci, odakle slijeće Vuelingov zrakoplov za Dubrovnik, otkazano je ukupno 56 letova.

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines danas je objavio da zbog zaštite općeg zdravstvenog stanja u Hrvatskoj do kraja ožujka privremeno obustavlja letove Zagreb – Rim – Zagreb.

 

Pročitajte još

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist

Potrebica: Prijateljstvo Dubrovnika i Vukovara započeto na žrtvi u Domovinskom ratu traje i trajat će

Dulist

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist