Politika

Novoj Mokošici placa i spojna cesta, a umirovljenicima dvostruki dodatak

Novoj Mokošici placa i spojna cesta, a umirovljenicima dvostruki dodatak

Kandidat za gradonačelnika Mato Franković i kandidat za zamjenika gradonačelnika Blaž Pezo u Novoj Mokošici su s umirovljenicima iz Matice umirovljenika razgovarali o projektima iz programa „Za duplo bolji Grad“ kojima će poboljšati umirovljenički standard i unaprijediti život u najvećem gradskom kotaru.

U razgovoru su umirovljenici kao najveće probleme naveli nedostatak place u Mokošici te potrebu adaptacije objekta u kojima se okupljaju članovi Matice umirovljenika.
Franković i Pezo su rekli kako je riječ o zaista potrebnim projektima za Novu Mokošici te su ih obećali realizirati odmah po preuzimanju odgovornosti za upravljanje Gradom. Nadalje, naveli su kako žele poboljšati standard umirovljenika te da će stoga umirovljenički dodatak udvostručiti. Oni umirovljenici koji imaju mirovine ispod 1800 kuna dobit će dodatak od 800 kuna, a oni koji imaju mirovinu do 2500 kuna dobit će 600 kuna dodatka. Novina je osim udvostručavanja dodatka da se cenzus mirovina sa 2200 kuna podiže na 2500 kuna.
Također, naglasili su potrebu gradnje umirovljeničkog doma pored Opće bolnice Dubrovnik te u hotelu Gruž.
Za Novu Mokošicu su najavili uređenje fasada na zgrada, rješavanje pitanja parkinga te gradnju spojne ceste od škole do magistrale prema Mokošici.

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist