Grad

NOVO RJEŠENJE SPORNE PREGRADE Ovako danas izgleda blagajna na Kneževom dvoru

NOVO RJEŠENJE SPORNE PREGRADE Ovako danas izgleda blagajna na Kneževom dvoru

Dubrovački muzeji pronašli su drugo rješenje za pomičnu pregradu na bočnim, tzv. Vratima milosti na Kneževom dvoru, na blagajni, a koja je svojim izgledom proteklih dana uzburkala gradske duhove. Ova blagajna je podsjetimo, najprije bila bijele boje da bi je Muzeji samo dan nakon opiturali u zelenu. Gradonačelnik Mato Franković na svome se Facebooku osvrnuo na izgled vrata te je istaknuo kako Dubrovački muzeji imaju do ponedjeljka rok da ‘uklone ovo ruglo’. Iz ove ustanove u kulturi poslušali su, izgleda, gradonačelnikovo upozorenje te su bočnu pregradu ‘uvukli’ unutar prostorije.

Podsjetimo, pisali smo kako su Vrata svojim izgledom, a i bojom, vrata odudarala od dubrovačke tradicije i zaštićene spomeničke baštine, kakav Dvor jest. No, ono što je začuđuje jest činjenica kako je sve to postavljeno uz ‘amen’ dubrovačkih konzervatora! Kako je za DuList naveo pročelnik Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Antun Baće, riječ je o pomičnoj pregradi koja je postavljena s unutrašnje strane bočnih vrata (tzv. Vrata milosti).

-Riječ je o pomičnoj pregradi koja se uklanja kada se ta vrata zatvaraju, nakon završetka radnog vremena navedene muzejske ustanove. Postavom pomične pregrade s unutrašnje strane vrata nije prouzročena šteta na kulturnom dobru – zaključuje Baće. Inače, riječ je o blagajni za prodaju ulaznica Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist