Grad

NOVO RJEŠENJE SPORNE PREGRADE Ovako danas izgleda blagajna na Kneževom dvoru

Dubrovački muzeji pronašli su drugo rješenje za pomičnu pregradu na bočnim, tzv. Vratima milosti na Kneževom dvoru, na blagajni, a koja je svojim izgledom proteklih dana uzburkala gradske duhove. Ova blagajna je podsjetimo, najprije bila bijele boje da bi je Muzeji samo dan nakon opiturali u zelenu. Gradonačelnik Mato Franković na svome se Facebooku osvrnuo na izgled vrata te je istaknuo kako Dubrovački muzeji imaju do ponedjeljka rok da ‘uklone ovo ruglo’. Iz ove ustanove u kulturi poslušali su, izgleda, gradonačelnikovo upozorenje te su bočnu pregradu ‘uvukli’ unutar prostorije.

Podsjetimo, pisali smo kako su Vrata svojim izgledom, a i bojom, vrata odudarala od dubrovačke tradicije i zaštićene spomeničke baštine, kakav Dvor jest. No, ono što je začuđuje jest činjenica kako je sve to postavljeno uz ‘amen’ dubrovačkih konzervatora! Kako je za DuList naveo pročelnik Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Antun Baće, riječ je o pomičnoj pregradi koja je postavljena s unutrašnje strane bočnih vrata (tzv. Vrata milosti).

-Riječ je o pomičnoj pregradi koja se uklanja kada se ta vrata zatvaraju, nakon završetka radnog vremena navedene muzejske ustanove. Postavom pomične pregrade s unutrašnje strane vrata nije prouzročena šteta na kulturnom dobru – zaključuje Baće. Inače, riječ je o blagajni za prodaju ulaznica Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru.

Pročitajte još

[FOTO] Konferencija o jačanju otpornosti srednje, istočne i jugoistočne Europe

Dulist

ODRŽIVOST U TURIZMU Održana radionica u sklopu SUSTOUR projekta

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija