DuList IN

NOVI USPJEH DUBROVČANINA Robert Bošković potpisao ugovor s Netflixom

NOVI USPJEH DUBROVČANINA Robert Bošković potpisao ugovor s Netflixom

Dubrovački glumac i redatelj Robet Bošković niže poslovne uspjehe, a najnoviji uključuje popularni streaming servis Netflix čijeg je postao redateljem sinkronizacije za hrvatsko tržište.

– Danas je službeno. Serija ‘Izzyn svijet koala’ na kojom smo radili je izašla na Netflixu. Ja sam nakon slanja životopisa i probnih snimanja izabran sam za redatelja sinkronizacije. To dolazi s velikom odgovornosti. U suradnji sa Studiom VIS – NET radimo audicije, voice testove i dogovaramo razne stvari za hrvatsko tržište. U tom pogledu cijeli projekt je na neki način na mojim leđima. Odgovoran sam za sate, ljude i kvalitetu, a standardi su jako visoki počevši od toga da naglasci moraju biti književni osim ako serija drukčije traži. Onda se taj dijalekt mora slati na odobrenje i napraviti tako da se koristi više njih, a ne samo jedan – ispričao je za DuList Bošković.

Prvi projekt na kojem je radio sa Studijem VIS – NET upravo je bio o mladoj čuvarici koala Izzy Bee i njezinoj obitelj koja spašava mala slatka stvorenja i pomažu im da se vrate u australsku divljinu na otoku Magnetic. Angažman je trajao tri mjeseca, no zbog epidemije COVID-19 proces se usporio. Ipak, gigant poput Netflixa i tome je doskočio pa su omogućili snimanje na način da su glumci u studiju, a Bošković i tehničar ih prate putem laptopa od kuće. ‘Posao mora ići dalje’, komentira Dubrovčanin, pogotovo u razdoblju ‘lockdowna’ kada bez ovog streaming servisa mnogi ne bi izdržali u svoja četiri zida.

– Kad sam potpisivao ugovor pitali su me treba li mi ‘account’ od Netflixa. Rekao sam im pa vi ne znate otkad ja njega već imam – govoreći se smije ovaj Netflixov redatelj sinkronizacije.

Do sljedećeg proljeća u Studiju VIS – NET očekuje ga rad na još četiri projekta, a mi mu ovim putem želimo da ih sve ‘rasturi’.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist