DuList IN

DARIA RADIĆ SAVJETUJE Ogledalima vizualno povećajte prostor, unesite više svjetlosti i ukrasite zidove

S nešto malo mašte i kreativnosti, ogledala mogu učiniti čuda. Pomoću njih možete vizualno proširiti interijer, ali i učiniti ga svjetlijim ako nema dovoljno prirodnog svjetla. Ako ogledala imaju zanimljiv okvir, mogu djelovati i poput kakve umjetnine, a odaberete li upečatljiv model, možete biti sigurni da će podignuti cijelu prostoriju.

Piše/Foto: Daria Radić

Vizualno proširenje hodnika
Dobro mjesto za ogledala su zasigurno hodnici i predsoblja. Osim praktične namjene (poslužit će da se pogledate prije nego izađete iz kuće), ogledalo će često dati i potrebno svjetlo u jednoj od najmračnijih prostorija u vašoj kući.

Ukoliko imate dugačak i uzak hodnik vizualno ga možete proširiti ili mu dati dubinu upravo uz pomoć ogledala. Pritom ogledala možete postaviti samostalno na jedan od zidova ili ih staviti na vrata ormara u vašem hodniku. Vizualno povećanje prostora jedna je od brojnih prednosti ogledala.

Ako je vaša blagovaonica smještena u uskom i skučenom prostoru postavite ogledalo duž cijelog zida i u vašem prostoru ćete stvoriti osjećaj dubine i prozračnosti.

Zatvorene tarace
Ogledala nisu rezervirana samo za unutarnje prostore, njihove predno – sti možete iskoristiti i kod zatvore – nih taraca.

Također, preselite pogled koji se pruža s vašeg prozora u vašu spavaću sobu tako što ćete smjestiti ormar s ogledalom nasuprot prozora. Naravno pod uvjetom da ste tim istim pogledom i zadovoljni.

Ogledalo kao ukras na zidu
Razmišljajte o ogledalima kao i ukrasima na zidu. Grupirajte zajedno ogledala raznih veličina i oblika sličnog dizajna i dobit ćete izvrstan akcentni zid u vašem stanu.

Dali ste osobni pečat vašoj spavaćoj sobi odabirom savršene tapete, ali pogled iz vašeg kreveta je monoton i prazan. Zašto ne biste smjestili toaletni stolić i ukrasno ogledalo iznad njega.

Osim što ćete se moći u miru popraviti svoju šminku, ogledalo će reflektirati tapetu i nećete morati u potragu za još jednom umjetničkom slikom.

Kantun vrijedan divljenja
Jedan od izvrsnih načina stiliziranja vaše komode ili konzolnog stolića je upravo i ogledalo. Postavite ogledalo pravokutnog ili okruglog oblika iznad komode ili stolića, dodajte pokoju ukrasnu vazu ili svijećnjak i dobit ćete prekrasan kutak vrijedan divljenja.

Ne možete pronaći odgovarajuću umjetničku sliku koja će krasiti zid u vašem dnevnom boravku? Vaše nedoumice može riješiti odabir ukrasnog ogledala odgovarajućih dimenzija koje će zasigurno skrenuti pozornost na sebe.

Eksperimentirajte i sami otkrijte gdje će u vašem domu najbolje izgledati. Možda se iznenadite koliko prostor može drukčije izgledati samo uz pomoć ogledala.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Matko i Brane zagrijali atmosferu na Vojnoviću

ZAVRŠNI KONCERT HUMANITARNE AKCIJE Marko Kutlić večeras za Luciju Tevšić!

Dulist

Hoće li Korčulanin Petar Šegedin biti prvi hrvatski ‘Superstar’?

Dulist