HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

Novi slučaj koronavirusa, zaražen pripadnik HV-a

Novi slučaj koronavirusa, zaražen pripadnik HV-a

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom. Objavio je to ministar zdravstva Vili Beroš na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera. Riječ je o bliskom kontaktu osobe već ranije zaražene osobe. Dakle, još uvijek nema znakova lokalne transmisije. Danas su 553 uzorka u testiranju, a za 15 se čekaju rezultati.
Zaražen je vojnik, rekao je to general Boris Zdila.

-Imamo zaraženog jednog pripadnika. Radimo izvide i epidemiološke radnje sukladno smjernicama i imamo situaciju pod kontrolom – rekao je.
Iako je u medijima objavljena informacija kako je zaraženo prvo dijete u Zagrebu, ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić, takve informacije nije htjela komentirati štiteći anonimnost obitelji. Istaknula je kako se dnevno radi i 100 testova te da se sve stiže testirati u kratkom roku. Istaknula je da će od početka idućeg tjedna biti stavljena u rad još dva punkta za testiranje u Zagrebu, a rade se i pripreme za KBC Split i Osijek i Zavod za javno zdravsto u Rijeci.

-Kontrola i samodisciplina je preudvjet da se zajedno izborimo sa svime
Ministar Beroš istaknuo je kako će danas biti izdane i preporuke za okupljanja, odnosno rad noćnih klubova koji dosadašnjim preporukama nisu bili obuhvaćeni.

Foto: screenshot dnevnik.hr

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist