Kultura

NOVA ZBIRKA PJESAMA Sjećanja Marije Mici Morović spašena od zaborava

NOVA ZBIRKA PJESAMA Sjećanja Marije Mici Morović spašena od zaborava

U malom, ali prelijepo uređenom i skladnom prostoru dubrovačkih umirovljenika očekivano nazvanom ‘Klub +65’ predstavljena je u četvrtak navečer nova, četvrta po redu, zbirka pjesama gospođe Marije Mici Morović, ‘Zvukovi, boje i mirisi’ s podnaslovom ‘Oni u meni i ono oko mene’!
Pred velikim brojem okupljenih autoričine pjesme čitala je i ovo ugodno književno večer vodila Anita Vlašić, dugogodišnja profesorica hrvatskog jezika i književnosti te voditeljica knjižnice i sličnih književno poetskih susreta u Klubu +65. Posebno emotivno o pjesmama gospođe Morović govorila je Marija Maja Đanović, inače autorica nekoliko knjiga za djecu, a svoje pjesme o autorici pročitale su i njene susjede, Luce i Mira.
Nakon tri zbirke pjesama, ‘Rascvjetali vrijesak’, ‘U sjeni ruzmarina’ i ‘Mirisi žukve i kadulje’, i ovom novom, četvrtom zbirkom autorica nas je odvela u sjećanja, kako zapisuje ‘Moram smiriti tog vrtloga misli vir/ moram ih posložiti na papir/a onda ih s vremena na vrijeme obići/jer tu su na sigurnom/zaborav ih ne može stići!’ te smo njenim stihovima punim spomena i sjete prošetali sjećanjima i do Mokošice, gdje se nakon rođenja na Korčuli doselila s obitelji, provela djetinjstvo i mladost, te završila osnovnu školu, kasnije i Gimnaziju u Dubrovniku, te davne 1964. diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zadru engleski i hrvatski jezik. Radni vijek provela je u hotelu Excelsior, stalno je pisala, ali tek zadnjih godina njene poetske misli i zapisi „pronašli su papir“ te zauvijek ostaju zapisane u ove njene četiri – do sada – obavljene zbirke pjesama.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist