Grad

NOVA PRAVILA Teretni kamioni moraju napustiti Grad do 9, a dostavna vozila do 10 sati

presica dostava

Pravilnik o korištenju javnih površina u povijesnoj jezgri Dubrovnika je zaživio, i svi se pridržavaju odredbi, rekao je uvodno zamjenik gradonačelnika Željko Raguž. Na konferenciji za novinare najavio je nova pravila regulacije prometa u povijesnoj jezgri koja će se početi primjenjivati od 15. lipnja.
– Definirat će se razdoblje u kojem će dostavna vozila moći ulaziti u Grad. Sadašnje odluke su više-manje dobre, ali davalo se previše dozvola i nije se vršila najbolja kontrola. To i sami vidite po teretnim kamionima, dostavnim vozilima i osobnim automobilima, ali i karićima. Od 15. lipnja teretni kamioni moraju napustiti Grad do 9 sati ujutro. Na Trgu oružja stajat će dva komunalna redara koji iza 8 sati i 40 minuta neće pustiti nikoga u Grad. Jer ako uđe u te ured, nemoguće je da se vrati do 9 sati. Što se tiče dostavnih vozila i karićara, oni do 10 sati moraju napustiti povijesnu jezgru, te iza 9 sati i 40 minuta nećemo dozvoliti ulaz nikome preko Tra oružja – naglasio je Raguž.
Što se tiče popodnevnih sati, od 17 do 19 sati, kao i do sada, bit će dozvoljen samo ulazak karića u Povijesnu jezgru Dubrovnika.
Šef gradskih komunalaca Pero Šimunović, rekao je kako će se od sada pooštriti mjere.
– Jučer smo imali akciju, gdje smo po pitanju nelegalne dostave sa javnih površina uklonili 10-ak nelegalnih karića i to ćemo nastaviti raditi u kontinuitetu. Akcija će ići konstantno tijekom cijelog ljeta kako bi smanjili nelegalni biznis i opskrbu građanstva je oni su pravii najviše nereda. Oni koji su imali koncesiju pridržavali su se odluke – naglasio je.
Rečeno je kako će do kraja tjedna i komunali redari dobiti bijele majice s natpisom Grada Dubrovnika i bedžom komunalnog redarstva.
Željko Raguž najavio i reguliranje po pitanu buke od građevinsih radova.
– Cilj nam je da regulirati sve one radove koji proizvode buku. Do sada je bilo dozvoljeno izvođenje takvih radova od 9 do 14 sati, što je problem zbog gostiju. Razmišljamo da to vrijeme bude od 9 do 11, ili 12 sati, od 15. lipnja do 15. rujna, no o tome ćemo još razmisliti – napomenuo je.

Pročitajte još

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

Dulist

Posljednji ispraćaj gospara Paljetka u petak u 15 sati na Boninovu

Dulist