Grad

RASPRAVE O MEDIJSKIM TEMAMA Počinje New Europe Market

RASPRAVE O MEDIJSKIM TEMAMA Počinje New Europe Market

Najveće okupljanje medijskih profesionalaca Središnje i Istočne Europe, New Europe Market (NEM), predstavlja novu svježu platformu na kojoj se odvijaju rasprave o najvažnijim temama globalne medijske industrije. NEM 2014 održat će se od 10. do 13. lipnja u Dubrovniku.

Najnoviji fenomen u TV industriji svakako je europska produkcija s naglaskom na hitove iz skandinavskih zemalja. Hitovi poput Mosta i Ubojstva predstavljaju početak nove ere televizijske produkcije, a inspirirali su i najveću tvornicu TV sadržaja, Sjedinjene Američke Države, na adaptaciju i time stvaranje novih hitova. Panel i produkcijska radionica ‘Europska drama osvaja Ameriku (i svijet)’ organizirana je u suradnji s uglednom tvrtkom MediaXchange.

Panel ‘Europska drama osvaja Ameriku (i svijet)’ istražit će fenomen adaptacije europskih dramskih serija za američku publiku. Nemoguće je nabrojiti prijašnje pokušaje adaptacije europskih dramskih serija, no većina nikad nije preživjela fazu produkcije pilota, a ostatak se, u najboljem slučaju, emitirao jednu sezonu. Danas svjedočimo posve drukčijoj priči: Ubojstvo, Most i House of Cards samo su neke od serija koje su se učlanile u klub najgledanijih i najhvaljenijih serija dok se Downton Abbey već godinama iščekuje jednako željno na američkom i na britanskom tlu. Koji je uzrok ovog preokreta?

Peter Nadermann, Lars Lundström, Antony Root i Karni Ziv svoja će iskustva podijeliti sa sudionicima NEM-a.

Peter Nadermann, direktor produkcijske tvrtke NADCON, radio je kao producent na međunarodno priznatim televizijskim dramskim serijama poput Mosta, Ubojstva, Those Who Kill. Kad je riječ o filmu, Peter je producirao svjetski fenomen, Milenijsku trilogiju.

Lars Lundström, producent u tvrtci MATADOR, nagrađivani je autor i scenarist čiji je najnoviji projekt, serija Real Humans, postignuo međunarodni uspjeh. Lars stoji i iza nekih od najpopularnijih skandinavskih serija i filmova, kao što su Tusenbröder, Pistvakt, Labyrint, Poliser i Wallander.

Antony Root izvršni je dopredsjednik originalnog programa i produkcije za HBO Europe. Projekti na kojima je Antony radio kao producent ili izvršni producent, uključujući filmove Lijepi moj sine i Second Nature, osvajali su najviša priznanja na dodjelama nagrada BAFTA, Peabody i Banff awards, a bili su nominirani i za nagrade Emmy te Zlatni globus.

Karni Ziv jedna je od najiskusnijih i najuglednijih žena u izraelskim medijima. Trenutačno je na čelu odjela za dramu i komediju Keshet Broadcastinga, odgovorna je za razvoj i upravljanje kreativnim procesima u svim Keshetovim dramskim i humorističnim produkcijama.

Nakon rasprave vodećih stručnjaka, tvoraca i vrhunskih producenata najpoznatijih TV serija, prvi put u Hrvatskoj održat će se i posebne radionice, takozvane ‘Individualne analize’.

Na ‘analizama’ svi će zainteresirani medijski profesionalci imati priliku individualno razgovarati o svojim projektima s NEM-ovim iskusnim panelistima koji će ih savjetovati te im pružiti uvid u provjerene formule uspjeha američke i europske produkcije.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist