DuList IN

NOVA MISS TURIZMA – ŽUPKA ZRINKA ĆORIĆ Dat ću sve od sebe i predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način

NOVA MISS TURIZMA – ŽUPKA ZRINKA ĆORIĆ Dat ću sve od sebe i predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način

Simpatična je, izrazito pozitivna i vazda s velikom osmijehom na licu. Za sebe će reći i da je veliki borac u životu. I ako nešto zamisli, trudit će se to i ostvariti. Župka Zrinka Ćorić, nova Miss turizma Hrvatske, drži se one ‘kako zračiš, tako i privlačiš’. Bitan je, kaže, fizički izgled, no smatra kako sve dolazi iznutra.
– Gdje god da se pojavim, vazda se tru­dim biti vesela. Postoje neki teški tre­nuci koje ponekad ipak držimo za sebe. Ali, kad sam u društvu, držim pozitivu. I bez toga sigurno ne bih bila ovdje gdje jesam – rekla je dvadesetogodišnja Ćorić koja proteklih nekoliko mjeseci živi i radi u Istanbulu kao model. U raz­govoru za DuList dotaknula se svjet­skog izbora na Kanarima, komentirala što misli o estetskim zahvatima, ali i otkrila ima li bolju polovicu!

Što Vam je prošlo kroz glavu kad ste čuli da ste upravo Vi nova Miss turizma Hrvatske? Kakav je to bio osjećaj?
Za mene je ovo neopisiv osjećaj, i stvarno mi je bilo drago čuti svoje ime kao nove Miss turizma. Iskreno, koliko sam očekivala pobjedu, toliko je i nisam očekivala. Jer, mogu reći da sam s lakoćom na izbor. Nisam puno razmišljala o pobjedi. Prije mog proje i nisam očekivala. Jer, mogu reći da glašenja, odvilo se proglašenje novog Mistera turizma. Nekako sam cijelo vri­jeme slutila na to da će upravo Domi­nik odnijeti tu titulu. Bila sam pono­sna na njega jer je to bila njegova velika želja. Meni je odlično bilo upoznati sve te divne ljude koji su se natjecali i ekipu koja je sudjelovala u organiza­ciji. Družili smo se kratko vrijeme, ali je za mene to bilo posebno i svi smo ostali u kontaktu. Osjetila sam podršku od ostalih sudionika. Nije bilo ljutnje i ljubomore! Inače, moji doma nisu znali da sam se prijavila na izbor. ­

NOVA MISS TURIZMA – ŽUPKA ZRINKA ĆORIĆ Dat ću sve od sebe i predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način

Stvarno?!
Da (smijeh). Svojima sam rekla da imam posla u Zagrebu. Pošla sam, kažem, na izbor s tom nekom lakoćom i nisam imala previše očekivanja. Kad je moja mama došla po mene u zračnu luku, samo me pitala: ‘Zrinka, što je ovo?!’. Rekla sam joj da sam nova Miss turizma Hrvat­ske. Nije mogla vjerovati. Do tog tre­nutka nije ništa vidjela ni pročitala u medijima.

Kako ste se odlučili na sudjelovanje u ovom natjecanju?
Prvenstveno sam dobila poziv na ovo natjecanje. Sam naziv izbora potaknuo me na sudjelovanje s obzirom na to da je Dubrovnik, ali i Hrvatska poznata po turizmu. Titula je odlična ‘pod­loga’ za nešto više. Voljela bih kroz svaj mandat upoznati više Hrvatsku i posjetiti mjesta u kojima još nisam bila. Uz pomoć ove titule, mislim da Hrvatsku mogu predstaviti na dobar način.

A kako ste ušli u svijet modelinga?
Agencija me otkrila u Dubrovniku, kada sam imala 17 godina. Moja mama se tome na prvu protivila. I prije toga sam dobi­vala ponude od agencije koje je ona odbijala jer je smatrala da sam premlada za taj svijet. Prihva­tila sam ponudu kad sam se osjećala spremnom. Htjela sam to, i mama se zbog toga više upoznala sam cijelim tim svijetom. Prvu godinu sam učila sve o modi, manekenstvu te mode­lingu. Nedugo nakon toga osvojila sam titulu Miss Fashion Tv Croatia koji se održao u Dubrovniku. S time je krenula moja avantura u svijetu modelinga. Dogodio se i prvi odlazak u Tursku na svjetski izbor. Negdje s mojih 19 godina, krenula sam ozbiljno raditi i nastavljam ‘u tom tonu’. Ne znam dokad (smijeh).

Koje su razlike života u Istanbulu i u Dubrovniku?
Ima ih. Velike su to razlike. Što se tiče moga posla, defi­nitivno se ne može mje r i t i I s t a n b u l i Dubrovnik, odnosno cijela Hrvatska. Naš Grad je malen, miran, ljudi žive skromnije i opu­štenije. Dok je s druge strane Istanbul ogro­man, višemilijunski grad gdje vlada brzi način života. Dobro je povezan te se u njemu osjećam sigurno. Iskreno, i nije skup grad, može se živjeti lijepo. Svakome bih predložila da ga posjeti barem jednom.

NOVA MISS TURIZMA – ŽUPKA ZRINKA ĆORIĆ Dat ću sve od sebe i predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način NOVA MISS TURIZMA – ŽUPKA ZRINKA ĆORIĆ Dat ću sve od sebe i predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način

Čuli smo da volite putovati…
Da! Obožavam putovanja. Obišla sam među ostalim Italiju, bila sam u Češ­koj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Grč­koj… Nadam se da ću neću stati i da ću i dalje putovati.

Čime ‘kratite’ dan?
Volim se rolati, šetati i ‘shoppingirati’ (smijeh).

Imate li ‘bolju polovicu’?
Nemam (smijeh). U trenutnoj fazi života mi se sve odvija tako brzo. Više sam usredotočena na karijeru. Mislim da se bitno prvo razviti osobno, a tek onda razmišljati o dijeljenju životnih trenutaka s drugom osobom. Mislim da se nigdje ne treba žuriti.

Sad Vas očekuje svjetski izbor koji se održava na Kanarima. Što očekujete?
Iskreno, za svjetski izbor očekujem samo najbolje. Pokušat ću dati sve od sebe i predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način, u najboljem mogućem svjetlu. Svi su mi dali veliku podršku te zbog toga vjerujem da mogu ‘dogurati’ do što boljeg plasmana. Nadam se da ću ispuniti očekivanja.

NOVA MISS TURIZMA – ŽUPKA ZRINKA ĆORIĆ Dat ću sve od sebe i predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način

O ESTETSKIM OPERACIJAMA
‘Vlastito zadovoljstvo i sreća bitniji su od tuđeg mišljenja’
Za sve sam što je u određenim, normalnim granicama. Smatram da svatko treba voljeti sebe ona­kvim kakvav jest. No, ako netko želi napraviti promjene i zbog toga će biti sretan, mislim da je to u redu. Vlastito zadovoljstvo i sreća bitniji su od tuđeg mišljenja.

Foto: Zvonimir Pandža, Nenad Šimunović

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist