Hrvatska

NOVA KAMPANJA HTZ-a Od Dubrovnika do Istre bicikliraj, istraži i uživaj

NOVA KAMPANJA HTZ-a Od Dubrovnika do Istre bicikliraj, istraži i uživaj

S ciljem promocije cikloturizma na domaćem tržištu, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je promotivnu kampanju ‘Bicikliraj, istraži i uživaj!’ koja je, između ostalog, fokusirana na EuroVelo 8 rutu koja obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika. Aktivnosti u sklopu kampanje provodit će se narednih mjesec dana, na online i offline kanalima komunikacija.

– Cikloturizam je u Hrvatskoj unazad nekoliko godina značajno unaprijeđen te bilježi kontinuiran rast potražnje. Kao zemlja imamo vrlo kvalitetnu resursnu osnovu, integrirani smo u EuroVelo mrežu biciklističkih ruta, a dio rute koji prolazi kroz Hrvatsku obuhvaća svih sedam jadranskih županija ukupne duljine 1116 kilometara. Vjerujem kako ćemo ovom kampanjom domaće goste, kojih su u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 9 milijuna noćenja, još više potaknuti na otkrivanje Lijepe naše na jedan zanimljiv, zdrav i održiv način – zaključio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Dodajmo kako je Hrvatska turistička zajednica, u sklopu europskog projekta MedCycleTour, također izradila i posebnu web stranicu „Eurovelo 8“ koja sadrži detaljne tehničke i turističke informacije o ruti, kartografske prikaze i GPX tragove dionica, podatke o vrsti podloga, atrakcijama koje se mogu posjetiti na dionicama i dr.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist