Hrvatska

Objavljen poziv za uključenje u Program Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2021.

Objavljen poziv za uključenje u Program Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2021.

U srijedu, 1. rujna 2021. objavljen je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2021. godinu. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od milijun kuna za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Hrvatske.

Raspisan je Javni poziv te se svi zainteresirani osnivači školskih ustanova pozivaju na uključenje u Program za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml. Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova, a to su: Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave i druge pravne ili fizičke osobe. Program će se provoditi u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2021., povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a u cilju promocije meda lokalnih proizvođača, povećanja unosa meda u prehranu djece, podizanja razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane te educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti te veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u Programu, a posebice učenika prvih razreda osnovnih škola. U tri godine njegova održavanja u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovnih škola s ukupno 107.587 učenika prvih razreda kojima je dodijeljen med od 597 pčelara. 

Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2021. godine, a detalje i dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist